EUROSPUŽVA Obilježeni ‘Dani otvorenih vrata EU projekata’, pogledajte u kojima je ova koprivnička tvrtka sudjelovala

Eurospužva je do sada sudjelovala u provedbi dva projekta - informatizaciji poslovnih procesa u proizvodnji spužve i madraca ukupne vrijednosti 211.580,00 kuna i u projektu modernizacije prerade spužve i proizvodnje madraca ukupne vrijednosti 1.435.435,49 kuna.

Foto: Grad Koprivnica

Korisnici sredstava iz EU fondova diljem Hrvatske otvorili su svoja vrata povodom “Dana otvorenih vrata EU projekata”, a obilježavanju su se u Koprivnici pridružili i poduzetnici korisnici EU fondova.

Tako je u utorak koprivnička tvrtka Eurospužva otvorila svoja vrata zainteresiranima. Miroslav Međimorec, direktor tvrtke, prenio je svoja iskustva u provedbi EU projekata novim stanarkama Koprivničkog poduzetnika – Uni Čulić iz tvrtke Autentik i Antoniji Mađerić iz tvrtke Ecomission.

Eurospužva je do sada sudjelovala u provedbi dva projekta – informatizaciji poslovnih procesa u proizvodnji spužve i madraca ukupne vrijednosti 211.580,00 kuna i u projektu modernizacije prerade spužve i proizvodnje madraca ukupne vrijednosti 1.435.435,49 kuna.

“Nakon provedena dva projekta mogu istaknuti da su dojmovi i više nego pozitivni. Faze povrata novca bile su korektne, a i provedba samog projekta išla je po unaprijed zacrtanom planu. Provedenim projektima modernizirali smo svoj informacijski sustav, ubrzali smo proizvodnju i podigli konkurentnost kompanije te razmišljamo o novim prijavama na otvorene projekte koji nam stoje na raspolaganju”, naglasio je direktor Međimorec.

U ime Grada Koprivnice “Danu otvorenih vrata EU projekata” u Eurospužvi prisustvovala je voditeljica Odsjeka za financije Ines Horvatić Jambor i pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek koji je istaknuo kako je Grad zadovoljan pozitivnom sinergijom koja postoji između poduzetnika i Koprivničkog poduzetnika te što poduzetnici koriste EU projekte za širenje te modernizaciju svoje proizvodnje.

Martina Mak iz Koprivničkog poduzetnika okupljenima je predstavila trenutno otvorene pozive poput B Light grant sheme kojim se financira suradnja malih i srednjih poduzeća (MSP) na pograničnom području Mađarska – Hrvatska u sklopu Interreg V-A Programa suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020.

“Dani otvorenih vrata EU projekata” dio su šire kampanje Europske komisije pod nazivom “EU in My Region”, čiji je cilj potaknuti građane Europske unije na otkrivanje brojnih projekata u njihovoj neposrednoj blizini koji su sufinancirani sredstvima Europske unije.

“Dani otvorenih vrata EU projekata” održavaju se od 9. do 19. svibnja, stoji na internetskim stranicama Grada Koprivnice.

Ne propustite: