Subota, 21. svibnja 2022.

Evo kako je točno došlo do stravične nesreće u kojoj je poginuo suvozač u BMW-u koji se sudario s Porscheom

Na nesretnog 34-godišnjaka je pao osobni automobil i prikliještio ga te je uslijed zadobivenih ozljeda smrtno stradao

Preporučujemo

Policija je objavila detalje stravične prometne nesreće koja se dogodila u četvrtak oko 00.30 sati u Klokovcu u Općini Krapinske Toplice u kojoj su tri osobe zadobile lakše tjelesne ozlijede, jedna osoba teške tjelesne ozljede, a jedna je osoba smrtno stradala.

Naime, do prometne nesreće došlo tako što 31-godišnji policajac Policijske uprave krapinsko-zagorske van službe upravljajući osobnim automobilom brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju kolnika uslijed čega je ulaskom u zavoj prešao na lijevu prometnu traku u trenutku kada je njegov automobil s lijeve strane pretjecao osobni automobil kojim je upravljao 27-godišnjak.

Kako je priopćila Policijska uprava krapinsko-zagorska, tada je došlo do udara lijeve bočne strane automobila kojim je upravljao 31-godišnjak u desnu bočnu stranu osobnog automobila kojim je upravljao 27-godišnjak koji je izbjegavajući sudar lijevim kotačima udario u rubni kamen nogostupa te je tom prilikom došlo do zanošenja oba automobila po kolniku.

Automobil kojim je upravljao 27-godišnjak sletio je van kolnika, a prilikom slijetanja udario je u smjerokazni stupić, prometni znak i kućicu stajališta autobusa te se nakon prelijetanja odvodnog kanala zaustavio na livadi. Vozač vozila zadobio je lakše tjelesne ozljede, kao i putnici u vozilu 24-godišnjak i 31-godišnjak.

Osobni automobil kojim je upravljao 31-godišnji vozač sletio je van kolnika na livadu, nakon toga u kosinu odvodnog kanala te je došlo do prevrtanja vozila po livadi, kojom prilikom su vozač i putnik u vozilu, 34-godišnjak, ispali iz automobila.

Prilikom ispadanja iz vozila vozač je zadobio teške tjelesne ozljede te je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u Opću bolnicu Zabok, a nakon toga u KB Sestre milosrdnice u Zagreb, dok je putnik iz vozila pao u potok ispunjen vodom, a na njega je pao osobni automobil i prikliještio ga te je uslijed zadobivenih ozljede smrtno stradao. Mrtvo tijelo prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagreb na obdukciju, stoji u policijskom priopćenju.

Vozačima su izuzeti uzorci krvi i urina poradi ispitivanja prisutnosti alkohola i opojnih droga, a očevidom prometne nesreće rukovodio je zamjenik ODO iz Zagreba.

Od 1.10 do 13.20 sati za sav promet bila je zatvorena DC 507 te se promet odvijao obilazno uz fizičku regulaciju policajaca.

- Advertisement -

Najnovije objave