EVO ŠTO KAŽE ODVJETNIŠTVO Zbog čega je vozač (77) koji je autom udario dječake na biciklima i pobjegao pušten na slobodu

Sada je jasnije zbog čega 77-godišnjak nije završio u istražnom zatvoru...

Očevid na mjestu nesreće // Foto: Robert Mihaljević (Danica.hr)

Kao što smo već pisali, Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici provelo je u petak prvo ispitivanje uhićenog 77-godišnjeg Đ.K.-a zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći.

“Postoji osnovana sumnja da je 77-godišnjak 12. lipnja u mjestu Goričko, upravljajući osobnim automobilom, zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom i sletio u odvodni kanal, a kod povratka vozila na kolnik udario u dvoje djece koja su upravljala biciklima, s posljedicom da je jedno dijete zadobilo teške ozljede. Osnovano se sumnja da je 77-godišnjak nakon nesreće napustio mjesto događaja bez zaustavljanja i pružanja pomoći”, priopćio je DORH.

Dodali su kako je za osumnjičenika utvrđeno postojanje opasnosti od ponavljanja kaznenih djela u prometu kao osnove za izricanje istražnog zatvora.

“S obzirom na to da se prema odredbama Zakona o kaznenom postupku mora primijeniti blaža mjera ako se njome može ostvariti ista svrha, te da se protiv osobe koja je navršila 70 godina života istražni zatvor može odrediti samo iznimno, državno odvjetništvo odredilo je 77-godišnjaku mjeru opreza oduzimanja vozačke dozvole”, istaknuli su iz DORH-a.

Više o svemu pročitajte u nastavku…

BIO NA ISPITIVANJU Vozač (77) priznao da je autom udario dječake na biciklima i pobjegao, pušten je na slobodu

 

Ne propustite:

1 komentar