EX KRIŽEVAČKI DOGRADONAČELNIK Katanović nije izbačen iz HSS-a jer se ispričao stranci

Marijana Petir, Marijana Fabić-Rusak, Momir Karin i Damir Lukač, sdruge strane, izbačeni su iz HSS-a.

Tomislav Katanović // Foto: krizevci.hr

Predsjedništvo HSS-a u utorak je donijelo odluku o rješavanju statusa petero suspendiranih članova – Marijane Petir, Marijane Fabić-Rusak, Momira Karina, Tomislava Katanovića i Damira Lukača. Svi su izbačeni iz stranke osim Katanovića, koji je dobio opomenu.

Sada već bivši križevački zamjenik bivšeg gradonačelnika Branka Hrga ispričao se stranci i “spasio glavu”.

– Gospodin Katanović, i svi koji su bili suspendirani, trebali su napraviti samo jednu stvar: uputiti pismo i reći da su pogriješili i da to više neće raditi. Svima koji su to napravili suspenzija je momentalno ukinuta, dobili su opomene. To je slučaj gospodina Katanovića. Gospođa Marijana Petir je već dvaput suspendirana. Ovo joj nije prva suspenzija. Ona je suspendirana i za vrijeme predsjednika Friščića. Tada je dobila opomenu, a ovaj put je isključena iz stranke – istaknuo je šef HSS-a Krešo Beljak za dnevnik.hr.

Beljak je pojasnio zbog čega su ostali izbačeni iz stranke.

– Ljudi koji su radili nemire u stranci, koji su radili štetu stranci dugi niz mjeseci, koji su organizirali prosvjede, koji su plaćali portale koje kontroliraju druge stranke više nisu u HSS-u i ja sam jako sretan zbog toga. Oni nikad nisu ni pripadali HSS-u i ne bih previše vremena i riječi trošio na njih – rekao je za dnevnik.hr.

Prvo bih htio reći da smo u HSS-u danas jako sretni jer je rejting HSS-a najveći u zadnje tri godine i po rezultatima lokalnih izbora, koje upravo analiziramo, uvjerljivo smo treća stranka. Jedina smo od većih stranaka koja nema apsolutno nikakvih trzavica”.

Među ostalim, dodao je kako su u HSS-u jako sretni jer je “rejting HSS-a najveći u zadnje tri godine i po rezultatima lokalnih izbora, koje upravo analiziramo, uvjerljivo smo treća stranka. Jedina smo od većih stranaka koja nema apsolutno nikakvih trzavica”.

Svi izbačeni iz stranke imaju pravo na žalbu.

Podsjetimo, do razlaza u HSS-u došlo je kada se HSS priklonio SDP-u. Više članova je samoinicijativno napustilo stranku, a znajući da će biti izbačen iz stranke novi/stari koprivnički župan Darko Koren osnovao je svoju Mrežu nezavisnih lista.

Katanović je trebao biti kandidat za gradonačelnika Križevaca, ali je na kraju odustao od toga. Rekao je da se želi posvetiti obitelji i školovanju.

Ne propustite: