FAŠNIK Više od 500 maškara plesat će u subotu na Zrinskom trgu

U fašničkom veselju prednjačit će djeca iz dječjih vrtića Smiješak, Tratinčica, Igra, Zrno, Vrapčić, Fijolica i mali članovi KUD-a Delovi. U fašnik će se uključiti i novigradske mažoretkinje, učenici COOR Podravsko sunce, OŠ Braća Radić i OŠ M.P. Miškine.

Prošlogodišnji fašnik // Foto: Turistička zajednica Grada Koprivnice

Nakon što su Prapodravci preuzeli Gradsku vlast i ključ Grada, pripreme za Koprivnički fašnik su se zahuktale. Ove subote će se na Zrinskom trgu okupiti više od 500 maškara. U fašničkom veselju prednjačit će djeca iz koprivničkih dječjih vrtića Smiješak, Tratinčica i Igra, virovskog DV Zrno, DV Vrapčić iz Drnja, DV Fijolica iz Novigrada Podravskog i mali članovi KUD-a Delovi. U fašnik će se uključiti i novigradske mažoretkinje, učenici COOR Podravsko sunce, OŠ Braća Radić i OŠ Mihovila Pavleka Miškine iz Đelekovca.

Pčelice, vještice, bubamare, zmajevi, vitezovi, trolovi i dalmatineri samo su neki od likova u koje će se pretvoriti dječaci i djevojčice, a njima će se pridružiti i desetak skupina odraslih koje će na duhovit način progovoriti o aktualnim temama.

Povorka maškara krenut će u 11 sati ispred Doma mladih, a nakon toga svaka će se skupina predstavi na Zrinskom trgu. Cinober, Presvetli i Dudek, kao gradski vlastodršci, na trgu će presuditi Fašniku, glavnom krivcu za prošlogodišnje probleme.

Turistička zajednica grada Koprivnice pobrinut će se da se svi mališani oslade krafnama i dobiju šalicu čaja, a odrasle maškare veselit će se na fašničkoj zabavi. Prognostičari za nadolazeći vikend najavljuju lijepo vrijeme, no Turistička zajednica ima rješenje i u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta. Koprivnički fašnik će se tako u slučaju oborina održati u dvorani Gimnazije ”Fran Galović” Koprivnica.

Ne propustite: