FENOMENALAN POTEZ POZNATOG VINARA Kojter na parkingu pronašao 100.000 kuna i vratio ih vlasniku

Znam da bi mnogi na mom mjestu uzeli novac i pravili se da se ništa nije dogodilo. Ali ja naprosto nisam takva osoba. Ne bih mirno spavao da sam to učinio. Nikad ne znaš, možda je netko digao kredit, možda je bolestan i treba liječenje, možda je novčanik izgubio mladi par koji kupuje automobil ili oprema stan preko kredita i novac im je potreban… A opet, možda je i novac od mafije, od nekog kriminala, pa bih se još uvalio u probleme da sam ga uzeo. Ovako je bilo najbolje”, kaže Anton Kojter.

Vinari Anton i Jelena Kojter // Izvor fotografije: Međimurske novine

Svi smo barem jednom izgubili novčanik, mobitel ili neku drugu vrijednost. Dovoljan je trenutak nepažnje i dan se pretvara u katastrofu. No, dobro je znati da još ima poštenih ljudi koji će izgubljeno pronaći i vratiti.

Upravo takav slučaj već se danima prepričava u Međimurju. Poznati vinar Anton Kojter pronašao je, naime, na parkiralištu ispred jednog kafića nedaleko od Čakovca, novčanik prepun novca. I sam se iznenadio kad je vidio golem bunt novčanica, a naknadnim prebrojavanjem ustanovljeno je da je u novčaniku – 100.000 kuna.

Anton nije ni trenutka dvojio što učiniti. Novac je prijavio policiji, piše portal 100posto.hr.

“Znam da bi mnogi na mom mjestu uzeli novac i pravili se da se ništa nije dogodilo. Ali ja naprosto nisam takva osoba. Ne bih mirno spavao da sam to učinio. Nikad ne znaš, možda je netko digao kredit, možda je bolestan i treba liječenje, možda je novčanik izgubio mladi par koji kupuje automobil ili oprema stan preko kredita i novac im je potreban… A opet, možda je i novac od mafije, od nekog kriminala, pa bih se još uvalio u probleme da sam ga uzeo. Ovako je bilo najbolje”, kaže Anton Kojter.

Policija je, govori Kojter, pomoću dokumenata iz novčanika, vrlo brzo pronašla vlasnika novca. Ispostavilo se da je riječ o sinu vlasnika kafića ispred kojeg je novac pronađen.

“Dečko si je htio urediti diskoteku i baviti se ugostiteljskim poslom pa je dignuo kredit za opremanje prostora u podrumu kafića. Novčanik je stavio na krov automobila kad ga je otključavao i, eto, dogodilo se. Dobro znam cijelu tu obitelj, kupuju vina od mene i poslujemo. Bio je zahvalan, a bio je i svjestan što je napravio”, rekao je Kojter koji je za svoje poštenje nagrađen s tisuću kuna.

Izvor: Međimurske novine.

Ne propustite: