FESTIVAL FOLKLORNE KOREOGRAFIJE Kristina Benko Markovica osvojila drugo mjesto

KUD Petar Preradović izveo je koreografiju Lepa tanka konoplica – radne pjesme i plesovi Đurđevca i okolice.

Foto: Grad Đurđevac

Ovaj vikend u Bjelovaru je održan 16. festival folklorne koreografije. Na festivalu, koji organizira Hrvatsko društvo folklornih koreografa i voditelja, KUD Petar Preradović izveo je koreografiju Lepa tanka konoplica – radne pjesme i plesovi Đurđevca i okolice. Autorica koreografije je Kristina Benko Markovica s kojom je osvojila drugo mjesto u izboru za najbolju folklornu koreografiju.

Ove se godine, svojim autorskim ostvarenjima natjecalo osam koreografa u izvedbi sljedećih ansambala: Ansambl iz Zaboka, ZFA Ivan Ivančan-Zagreb, Varaždinski folklorni ansambl, Kud Klas iz Podsuseda, Kud Delovi iz Delova, FA Bilje iz Bilja, KUD Croatia iz Zagreba dok su u revijalnom dijelu programa nastupali Ethnotine i Kud Bjelovar iz Bjelovara.

Hrvatsko društvo folklornih koreografa i voditelja je društvo koje okuplja stručnjake i profesionalce po pitanju folklora i folklornih koreografija te svake godine organizira natjecateljski Festival na kojem se odabire najbolja hrvatska folklorna koreografija.

Festival folklorne koreografije, koji je po programskoj koncepciji i sadržaju originalan u svijetu folklorne umjetnosti, ima za cilj poticanje i promociju suvremenog folklornog stvaralašta u Hrvatskoj.

Izvor: Grad Đurđevac.