FESTIVAL ZA DJECU I MLADE ‘Jaje’ ponovno u Koprivnici

Jako smo ponosni što smo uspjeli održati Festival “Jaje”. Mislim da je to jako dobar projekt za Koprivnicu jer mali smo grad, nema dovoljno kulturnih manifestacija, osobito za djecu i mlade – kazala je Melita Bači, glavna direktorica Hartmanna Hrvatska.

Najava festivala Jaje u Koprivnici // Foto: Grad Koprivnica

U povodu obilježavanja Svjetskog dana jaja, tvrtka Hartmann d.o.o., u suradnji s Kazalištem Oberon organizira četvrti po redu kazališni festival za djecu i mlade “Jaje”.

Ove će se godine Festival “Jaje” održati u koprivničkom Domu mladih od petka 12. listopada do nedjelje 14. listopada 2018. godine. U sklopu istog održat će se četiri kazališne predstave za djecu i mlade od vrtićke do srednjoškolske dobi.

Cjelokupni program predstavljen je u srijedu 10. listopada na konferenciji za medije.

– Jako smo ponosni što smo uspjeli održati Festival “Jaje”. Mislim da je to jako dobar projekt za Koprivnicu jer mali smo grad, nema dovoljno kulturnih manifestacija, osobito za djecu i mlade – kazala je Melita Bači, glavna direktorica Hartmanna Hrvatska.

Projekt se realizira uz podršku kazališta Oberon.

– Djeca ovoga grada i mladi dobivaju predstave koje u principu vjerojatno ne bi uspjeli vidjeti. Posebno danske predstave koje su doista kvalitetne – kazao je Damir Mađarić iz kazališta Oberon te predstavio predstave koje će se izvesti u Koprivnici.

Svečano otvaranje festivala održat će se u petak 12. listopada 2018. godine u 17 sati u Domu mladih. Nakon otvorenja, predstavu „Kaštanka“ izvest će Kazalište Virovitica i Kazalište lutaka Zadar. U subotu, 13. listopada Akademija za umjetnost i kulturu Osijek izvest će se predstavu „Poštanska bajka“ dok će prošlogodišnji pobjednik festivala Dječje kazalište Branka Mihaljevića iz Osijeka izvest predstavu “Pingvini ne znaju ispeći kolač sa sirom”. Zadnji dan festivala, 14. listopada, rezerviran je za kazalište „Theatergruppe Batida“ iz Danske koje će izvesti predstavu „Spagetti“.

Svečanost zatvaranja s dodjelom nagrade za najbolju predstavu festivala predviđena je za nedjelju 14. listopada 2018. u 12 sati.

– Hvala puno Hartmannu koji si daje puno truda da uz kulturu jedenja jaja razvija i kulturnu ponudu našega grada, osobito za naše najmlađe. Lijepo je također za čuti da imamo podršku danskog veleposlanstva čime se pokazuje da cijene doprinos Hartmanna i to ne samo gospodarstvu Hrvatske nego i gospodarstvu Danske – poručio je gradonačelnik Mišel Jakšić te zahvalio organizatorima i pozvao sve da dođu na Festival.

Podršku projektu dalo je i Gradsko komunalno poduzeće Komunalac Koprivnica.

– Festival “Jaje” postaje tradicionalna aktivnost za koju se nadam da će svake godine sve više rasti. Posebno me veseli što ima za cilj da pokaže ljudima da je jaje zdrava namirnica koju je dobro svakodnevno konzumirati – rekla je Dubravka Horvat, članica Uprave Komunalca.

Jedna od novosti ove godine je i radionica ukrašavanja jaja od pulpe u kojoj su sudjelovala djeca nižih razreda osnovnih škola pod vodstvom umjetnice Gordane Špoljar Andrašić, a čiji će radovi biti izloženi u predvorju Doma mladih za vrijeme trajanja festivala.

Pokrovitelji festivala su Grad Koprivnica, GPK Komunalac, Samita Komerc d.o.o. i Veleposlanstvo Kraljevine Danske, a ulaz na sve predstave je besplatan.

Izvor: Grad Koprivnica

Ne propustite: