Filip Ude dogovorio financiranje priprema za olimpijski ciklus

Međimurska županija će u partnerstvu s Gradom Čakovcem i Općinom Nedelišće sufinancirati Filipa i njegove aktivnosti u budućim treninzima i nadolazećim pripremama za Olimpijske igre u Tokiju sa po 220 tisuća kuna.

Filip Ude // Foto: Damir Ivančić
Filip Ude // Foto: Damir Ivančić
Filip svakodnevno trenira dva puta, gotovo puno radno vrijeme. Pet i pol sati radi posebne vježbe usmjerene na snagu, ali nikako ne zaboravljamo i psihički rad te daljnji razvoj mentalne snage – objasnio je trener Filipa Udea Igor Kriajimski na prijemu kod župana Međimurske županije Matije Posavca.
Filipov rad i neprestanu želju za boljom i jačom vježbom prepoznali su i u Međimurskoj županiji koja će u partnerstvu s Gradom Čakovcem i Općinom Nedelišće sufinancirati Filipa i njegove aktivnosti u budućim treninzima i nadolazećim pripremama za Olimpijske igre u Tokiju sa po 220 tisuća kuna.
– Velika je stvar da se sve financijske obaveze prema sportu i prema Nacionalnom gimnastičkom centru Aton ostvare, kako bi se svi sadašnji gimnastičari i budući olimpijci mogli adekvatno i na najbolji mogući način pripremati za sve izazove koji im slijede – istaknuo je drugi Filipov trener Mario Vukoja.
Svečano potpisivanje ugovora o financiranju održat će se 17. siječnja.
Prema riječima predsjednika kluba, buduća vizija stručnog stožera Filipa Udea jest da se Međimurje ostvari kao jedno od središta hrvatske i svjetske gimnastike u koje će dolaziti gimnastičari na pripreme i edukativne radionice za trenere i stručne timove.
  Sport je jedna od najbitnijih izvannastavnih aktivnosti većine pojedinaca i potpora u svim segmentima života koja nas uči usponima i padovima. Bitna je konstanta i dobra škola koja sve uključene potiče na predanost, borbenost i želju za postizanjem ciljeva. Vjerujem kako su Olimpijske igre u Riju bile samo jedna dobra škola i jače pripreme Filipu za nadolazeće igre u Tokiju – rekao je međimurski župan Posavec.
Na svečanom prijemu, uz Filipa Udea i dvojcu trenera, prisustvovali su i Željko Jakopec, predsjednik GK Marijan Zadravec Macan i Sabina Hegeduš, gimnastičarka i kandidatkinja za Olimpijske igre u Tokiju.
Ne propustite: