Fina kapljica: U Ludbregu izabrana najbolja mlada vina

Zlatno odličje na jubilarnoj, 25. izložbi, dobilo je 76 uzoraka, 280 vina je srebrno, a brončano je 81 vino. Prema odluci stručne komisije, najbolja mješavina bijelih vina, u konkurenciji od 101 uzorka, je ona Martina Jušte iz Kalinovca.

Foto: djurdjevac.hr

U Ludbregu je tijekom prošlog vikenda održana jubilarna, 25. izložba mladih vina. Izložbu je došlo pogledati tristotinjak posjetitelja koje je kao i prethodnih godina dočekao veliki broj vina iz ludbreških i susjednih vinogorja u čijem su kušanju uživali.

Za ocjenjivanje je prijavljeno 478 uzoraka – 472 vina, jedno aromatizirano vino, tri voćna vina i dvije rakije. Najzastupljenija su bila bijela vina, među kojima je najviše bilo vina proizvedenih od mješavine bijelih sorti graševine i rajnskog rizlinga, pinota bijelog, chardonnaya, sauvignona, muškata i traminca.

Zlatno odličje na jubilarnoj izložbi dobilo je 76 uzoraka, 280 vina je srebrno, a brončano je 81 vino. Prema odluci stručne komisije, najbolja mješavina bijelih vina, u konkurenciji od 101 uzorka, je ona Martina Jušte iz Kalinovca.

Ne propustite:

1 komentar