FINALE RUKOMETNOG EURA U nedjelju svi bodrimo Hrvatsku protiv Španjolske, vrijeme je za zlato

O Španjolcima se sve zna, tko puca, tko dodaje na pivota, treba ići preko granice boli, dati zadnji atom snage, poginuti na terenu da bismo ispunili cilj, a cilj je od početka prvenstva bio pobijediti svaku sljedeću utakmicu, istaknuo je Željko Musa, strijelac pobjedonosnog pogotka protiv Norvežana u polufinalu.

Veliko slavlje hrvatskih rukometaša // Foto: Kolektiff Images (preuzeto s Facebooka HRS-a

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u nedjelju kreće u borbu za jedino, najsjajnije odličje koje joj nedostaje u bogatoj riznici medalja.

Za europsko zlato odmjerit ćemo snage sa Španjolskom u Tele2 Areni u Stockholmu, s početkom u 16.30 sati.

Bit će to osmo finale Hrvatske na velikim natjecanjima. Dvaput smo bili u finalu Olimpijskih igara i oba puta otišli do kraja. Tri puta su naši rukometaši igrali finale Svjetskih prvenstva. Pamte zlato samo iz prvoga 2003. godine u Portugalu. Ovo je, dakle, treće na europskim prvenstvima. Jednom je kobna bila Danska 2008. godine u Lillehammeru rezultatom 20:24, drugi put Francuska u Beču 2010. godine, 21:25.

Svi se nadamo da će finalna treća konačno biti sreća.

“Malo smo slabije spavali, ali slatko smo spavali, s medaljom. Fenomenalan osjećaj, nismo ga imali od 2010. godine, i sretan sam što smo ga ponovili, nadam se da nije zadnji put. Krenuli smo s 5-1 obranom protiv Španjolaca prošlu utakmicu, ali nije funkcionirala pa je izbornik promijenio u 6-0. Vidjet ćemo, izbornik će odlučiti s kojom obranom ćemo igrati. Trebamo se dobro pripremiti, Španjolska je fenomenalna reprezentacija i mislim da će to biti jedna lijepa utakmica”, istaknuo je Domagoj Duvnjak, kapetan Hrvatske i junak pobjede protiv Norveške nakon produžetaka (29:28).

Željko Musa, reprezentativac Hrvatske, postigao je ključni gol protiv Norvežana za veliko slavlje, nakon asistencije Igora Karačića.

“Neopisivo sam sretan kao i cijela ekipa, svi smo dali doprinos za ovo finale, ovo je timska pobjeda. Nema odustajanja, nema straha, ovo su naši trenuci, izdržati do kraja. O Španjolcima se sve zna, tko puca, tko dodaje na pivota, treba ići preko granice boli, dati zadnji atom snage, poginuti na terenu da bismo ispunili cilj, a cilj je od početka prvenstva bio pobijediti svaku sljedeću utakmicu, istaknuo je on.

Ne propustite: