‘FLORA CENTRUM MUNDI’ Na sajmu cvijeća u Ludbregu gostuje bonsai umjetnik Harry Harrington

"Zaista se radujem što ću ponovo raditi u Hrvatskoj, i vrlo sam uzbuđen vidjeti izložbu u Ludbregu ovog vikenda. Imat ću nekoliko odličnih primjeraka drveta autohtonih hrvatskih vrsta (maslina op. a.) za obraditi na demonstracijama u vrijeme izložbe. Bit će ti izazov ali i vrlo zabavno", izjavio je Harrington.

Bonsai umjetnik Harry Harrington

Ljubitelji bonsai drveća moći će uživati na posebnoj izložbi u sklopu manifestacije “Flora Centrum Mundi”.

Naime, spomenuta manifestacija održava se od 3. do 5. svibnja u Ludbregu, u dvorcu Batthyany.

Ove godina na bonsai izložbi “Svijet minijaturnog drveća” poseban gost je bonsai umjetnik Harry Harrington iz Aylesburyja (Velika Britanija).

Rođen je u Oxfordu 1970. godine, a bonsaijem kao hobijem se bavi od 1990. kada je prvo radio kao vrtlar, a 2000. godine počeo profesionalno raditi kao bonsai umjetnik i pisac knjiga o bonsaiju.

Njegova web stranica ima preko 1,5 milijuna posjeta godišnje.

Popularnost njegovih vremenskih serija fotografija razvoja drveća na web stranici dovela je do objave tri knjige o bonsaiju: Osnove bonsaija, Bonsai inspiracija 1 i Bonsai inspiracija 2 koje se distribuiraju u preko 40 zemalja i višestruko reizdaju.

Trenutno piše za Bonsai Focus magazin, a bavi se predavanjima i radionicama vezanim uz bonsai, stiliziranjem drveća za klijente, a posebna mu je specijalnost stiliziranje “materijala slabije kvalitete” odnosno stvaranje uspješne umjetničke forme od drveća koje bi inače bilo označeno kao neprikladno za bonsai.

Iako je već bio u Hrvatskoj, u Ludbregu će boraviti prvu put gdje će u tri dana na posebnom prostoru demonstrirati umijeće oblikovanja bonsai drveća, s glavnim naglaskom na estetsko oblikovanje odumrlih dijelova drveta (jap. jin, shari, uro).

“Zaista se radujem što ću ponovo raditi u Hrvatskoj, i vrlo sam uzbuđen vidjeti izložbu u Ludbregu ovog vikenda. Imat ću nekoliko odličnih primjeraka drveta autohtonih hrvatskih vrsta (maslina op. a.) za obraditi na demonstracijama u vrijeme izložbe. Bit će ti izazov ali i vrlo zabavno”, izjavio je Harrington.

Ne propustite: