[FOTO] 100 GODINA DOMOLJUBA Jakšić: Ovu proslavu iskoristit ćemo za pokretanje novog razvojnog ciklusa života u našoj Koprivnici

Ideja radne skupine je da cijeli grad živi stotu obljetnicu Domoljuba, da se programi provode u suradnji sa institucijama, udrugama, pojedincima, svima koji koriste dvoranu. Uskoro krećemo s izradom Facebook i Twitter profila na kojem će se nalaziti sve informacije vezane uz proslavu obljetnice i samog rada Domoljuba - rekla je Maja Holek, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta.

Foto: Grad Koprivnica

Krajem ove godine napunit će se 100 godina od izgradnje i početka djelovanja dvorane Domoljub kao jedne od značajnih kulturnih i obrazovnih ishodišta grada Koprivnice.

Povodom toga osnovana je Radna skupina za planiranje i pripremu programa obilježavanja stote obljetnice Domoljuba u čijem su sastavu Maja Holek, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica, Robert Čimin, ravnatelj Muzeja Grada Koprivnice, Dijana Sabolović Krajina, ravnateljica Knjižnice i čitaonice Fran Galović, Josip Nakić Alfirević, bivši ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta, Ana Mlinarić, pročelnica za društvene djelatnosti Grada Koprivnice te, ispred koprivničkih obrtnika koji su i započeli priču o dvorani Domoljub davne 1919. godine, tajnica Udruženja obrtnika Koprivnica, Jasmina Markota.

– Ovo je zaista jedna velika obljetnica za Grad Koprivnicu, ne samo zato jer je Domoljub središnje kulturno mjesto koje imamo u samom gradu, u kojem se događaju mnogobrojne predstave, koncerti i ostala događanja, puno toga što se pamti u Koprivnici u nazad 100 godina, već i zato jer je davne 1919. godine zadan posljednji pečat s kojim je naša Koprivnica postala podravska metropola. Vjerujem da možemo ovu stotu obljetnicu iskoristiti za otvaranje jedne potpuno nove stranice za pokretanje novog razvojnog ciklusa u životu našeg grada i kroz gospodarstvo i kroz obrtništvo te kroz neke velike infrastrukturne projekte koje spremamo u nadolazećem razdoblju – istaknuo je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

O pripremi i provođenju programa proslave ovog značajnog događaja, prisutne je upoznala ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica, Maja Holek.

– Ideja radne skupine je da cijeli grad živi stotu obljetnicu Domoljuba, da se programi provode u suradnji sa institucijama, udrugama, pojedincima, svima koji koriste dvoranu. Uskoro krećemo s izradom Facebook i Twitter profila na kojem će se nalaziti sve informacije vezane uz proslavu obljetnice i samog rada Domoljuba – rekla je ona.

Novinarima je tijekom današnje konferencije za medije prikazan i promotivni video spot te je prezentiran  i vizualni identitet (logo) stote obljetnice Domoljuba, kojeg je nakon provedenog natječaja izradio Josip Atalić, student Sveučilišta Sjever.

Izvor i foto: Grad Koprivnica

Ne propustite: