[FOTO] ANTIFA KOPRIVNICA U AKCIJI Nacističke i ustaške simbole pretvaraju u – vjetrenjače!

Iz potrebe za mentalnom higijenom posežemo za intervencijom u prostoru i takve poruke pretvaramo iz poruka mržnje u poruke ljubavi, znakove netrpeljivosti u neutralne objekte, kazao nam je jedan od aktivista.

Antifašizam je pokret protiv fašizma i nacizma, a u posljednje vrijeme po Koprivnici se može vidjeti i sve snažnija njihova borba.

Naime, nacističke simbole i ustaške parole sa sprejevima u rukama mladi koprivnički antifašisti prepravljaju u vjetrenjače. Od ubi Srbina, oni rade ljubi Srbina, od Maksovih mesara, oni rade Maksove klesare…

“Fašizam, ksenofobija, šovinizam i rasizam ne manifestiraju se samo kroz javne nastupe ili pisanu riječ. Manifestira se i kroz poruke na zidovima usmjerene na veličanje ustaškog i naci režima, netrpeljivosti prema manjinama ili drugim nacijama što podsvjesno utječe na svakog pojedinca, a nedjelovanje komunalnih službi doprinosi normalizaciji takvih poruka u javnom prostoru. Iz potrebe za mentalnom higijenom posežemo za intervencijom u prostoru i takve poruke pretvaramo iz poruka mržnje u poruke ljubavi, znakove netrpeljivosti u neutralne objekte”, kazao nam je jedan od aktivista.

Ne propustite: