[FOTO] BASS FESTIVAL Koprivnički ribolovci natjecali se na premijernom natjecanju u Mađarskoj

Posebno treba napomenuti da je Bass na jezerima zaštićen kao i na većini jezera u Mađarskoj jer su Mađari prepoznali potencijal ove vjerovatno najsportskije ribolovne vrste, dok u Hrvatskoj raznim propisima nastoje istu iskorijeniti, iako je to nemoguće.

Foto: Mirko Hanžeković
Foto: Mirko Hanžeković

Po prvi puta održan je Bass festival na jezerima Delegyhaza nedaleko Budimpešte. Dosad je održano nekoliko kupova na okolnim jezerima a ovaj puta na jezerima 2. i 3. što se pokazalo jako dobro jer jezera zaista imaju ogromnu populaciju svih vrsta riba a posebno bassa što je organizator klub DHSE prepoznao i organizirao odlično natjecanje.

U konkurenciji 26. ekipa nastupile su tri iz Hrvatske koje su ostvarile iznimno dobar rezultat. 2. mjesto osvojila je ekipa u sastavu Kiralj / Lončarić s ukupno ostvarenih 693 boda i 10 ulovljenih riba. Član ekipe Tomislav Lončarić ulovio je I največu ribu na natjecanju, bassa od 48 cm.

Izvrsno 4. mjesto sa 7 ulovljenih riba i 457 bodova ostvarili su natjecatelji Fajt / Mikolaj dok su natjecatelji Hanžeković / Kuzmić ostvarili s 13 riba 450 bodova dok je član ekipe Mirko Hanžeković ulovio ukupno najviše basseva na natjecanju, ukupno 8 komada.

Prvo mjesto s 13 riba i 735 bodova odnijela je domaća ekipa Roland / Boldiszar.

Ukupno je ulovljeno 90 riba, 81 bass, 3 štuke, 1 smuđ, 4 grgeča i jedan som. I tu su se naši natjecatelji iskazali jer je jedinog smuđa ulovio Rober Kiralj a Mirko Hanžeković jedini 4 grgeča.

Posebno treba napomenuti da je Bass na jezerima zaštićen kao i na većini jezera u Mađarskoj jer su Mađari prepoznali potencijal ove vjerovatno najsportskije ribolovne vrste, dok u Hrvatskoj raznim propisima nastoje istu iskorijeniti, iako je to nemoguće, dok je s druge strane Drave riba zaštićena.

Osim ribolovnog natjecanja, na jezerima 2. i 3. bilo je cjelodnevnih događanja, a na kraju je održan i rock koncert.

Ne propustite: