[FOTO] BLAGDAN NJIHOVA ZAŠTITNIKA I DAN OČEVA Veličanstvena proslava vrtićaraca koprivničkog sv. Josipa

Neka Gospodin blagoslovi svako naše nastojanje oko dobra te nam podari ljubavi i radosti za svako dijete i brata čovjeka u svakodnevnom radu - poručila je s. Gabrijela Puljić.

Dječji vrtić svetog Josipa svetkovinu svog zaštitnika, na svoj, a ujedno i Dan očeva, u crkvi sv. Nikole biskupa u Koprivnici u ponedjeljak je obilježio zajedničkim slavljem svete mise roditelja i djece koju je predvodio velečasni Tomislav Petrić.

Euharistijsko slavlje uljepšala su djeca s recitacijama i uzveličali svojim pjevanjem, a očevi su bili raspoloživi za čitanja u svetoj misi. Kada su okrijepili dušu, onda su nastavili i okrjepu tijela lijepim druženjem.

– Ovaj dan kada proslavljamo blagdan svetoga Josipa za nas ima poseban značaj. Sam je sv. Josip imao iznimnu ulogu biti hranitelj Isusa Krista. Kolika je to velika čast iskazana tom izraelskom mladiću?! Njega Bog izabire i povjerava mu ne odviše jednostavnu već duboku i zahtjevnu zadaću. Naš vrtić jednako tako nosi ime tog odvažnog sveca koji svakodnevno bdije i zagovara svaku našu obitelj, a posebice naše očeve. Dragi naši očevi, ugledajući se na tog divnog sveca, odvažite se i molite njegov zagovor, da vas Gospodin ispuni ljubavlju i strpljivošću kako bi ustrajno vodili svoju djecu pravim putem. Sretan vam Očev dan – istaknula je u crkvi s. Gabrijela Puljić.

Svatko ima svoj dan, rođendan ili imendan, dodala je ona.

– Tako i naš vrtić danas ima svoj dan i slavi ga sa svakim od vas ovdje prisutnim koji ste na neki način utisnuli svoj pečat u postojanje i rad našeg vrtića. Neka Gospodin blagoslovi svako naše nastojanje oko dobra te nam podari ljubavi i radosti za svako dijete i brata čovjeka u svakodnevnom radu – poručila je s. Gabrijela Puljić.

Za svetkovinu svetog Josipa u vrtiću pripremalo se trodnevnicom.

Prošle srijede i četvrtka imali smo zajedničku molitvu u kapelici samostana sestara Kćeri Božje Ljubavi gdje su roditelji molili krunicu i litanije svetog Josipa.

U župnoj crkvi sv. Nikole u Koprivnici roditelji i djeca sa župljanima u petak su molili križni put koji je predvodio trajni đakon Miljenko Flajs, a razmatranja postaja čitali su roditelji. Nakon pobožnosti križnog puta sudjelovali su na sv. misi koju je predvodio velečasni Petrić.

Vrhunac proslave bio je jučer na sam blagdan sv. Josipa.

Ne propustite: