[FOTO] BOGAT PROGRAM Koprivnička Osnovna škola ‘Braća Radić’ obilježila je svoj dan

Prikazan je i film kojeg su izradili sami učenici, a u kojem su predstavljeni svi njihovi najbolji rezultati s različitih natjecanja, gradovi i mjesta koje su posjetili tijekom terenske nastave protekle školske godine.

Foto: Grad Koprivnica

Osnovna škola “Braća Radić” Koprivnica je raznolikim programom proslavila svoj dan.

Ova se škola zaista može ponositi brojim uspjesima svojih učenika i njihovim talentima za pjesmu, ples i ostale aktivnosti, a neke su od njih pripremili za svečani program obilježavanja Dana škole.

Koprivnički Dom mladih jučer, u četvrtak, bio je ispunjen brojnim posjetiteljima koji su uživali u nastupima recitatora, solo pjevača, svirača, pjevačkih zborova i plesnih skupima.

Prikazan je i film kojeg su izradili sami učenici, a u kojem su predstavljeni svi njihovi najbolji rezultati s različitih natjecanja, gradovi i mjesta koje su posjetili tijekom terenske nastave protekle školske godine.

Na početku svečanog programa, prisutnima se obratio ravnatelj škole Krešimir Grgac.

“Iza nas je školska godina u kojoj je škola doživjela velike i kvalitetne promjene. Svjedoci smo najvećeg ulaganja u školsku zgradu od njene izgradnje prije 30 godina. Škola je u potpunosti energetski obnovljena u investiciji od 10,5 milijuna kuna. Zahvaljujem posebno gradonačelniku Mišelu Jakšiću i njegovim suradnicima što su uložili puno energije i znanja kako bismo ostvarili tu kapitalnu investiciju i modernizirali školu za razdoblje koje je pred nama”, izjavio je ravnatelj škole Krešimir Grgac.

Zahvalio je kolegicama i kolegama ravnatelja škola, ravnateljicama dječjih vrtića i svim ostalih predstavnicima gradskih i županijskih ustanova.

“Današnji učenici nisu isti kao oni s početka novog milenija, a svijet i društvo u kojem živimo još manje. U obrazovanju trebamo vizionare i kreativce koji vide budućnost i koji znaju djecu pripremiti za zanimanja koja tek dolaze. Nadam se da ćemo u tome uspjeti uz pomoć svih vas roditelja, nositelja vlasti, gospodarstvenika i onih kojima je stalo do napretka”, zaključio je ravnatelj Grgac.

U ime Grada Koprivnice okupljenima se prigodnim riječima obratila zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.

“Rad vaše škole, mogu slobodno reći, pratim na dnevnoj bazi. S ove govornice potvrđujem tvrdnju da imamo izvrsne učenike, učiteljice i učitelje, jako dobre i susretljive roditelje te da sve to zajedno doprinosi odličnim rezultatima na koje smo u Gradu Koprivnici zaista ponosni. Kroz ovu školu koja je jedna od najvećih u cijeloj Republici Hrvatskoj, u proteklih 62 godina prošle su mnoge izvrsne generacije učenika, kojima je ovdje u početku dana osnova odgoja i obrazovanja, puno ljubavi i pozornosti. Želim reći učenicima da budu dosljedni sebi, da budu na ponos svojim roditeljima, učiteljima i školi,i naravno svojem gradu. Od srca vam čestitam 62. rođendan škole”, rekla je u svom pozdravnom govoru zamjenica koprivničkog gradonačelnika Melita Samoborec.

U ime Koprivničko-križevačke županije prigodnim se riječima obratio zamjenik župana Ratimir Ljubić. Tijekom svečanosti proglašeni su i dobitnici ravnateljeve nagrade, koju dobivaju najbolji učenici svoje generacije, stoji na internetskim stranicama Grada Koprivnice.

Foto: Grad Koprivnica

Ne propustite: