[FOTO] BRAVO, BRAVO Podravski matematičari ostvarili odlične rezultate na međunarodnom natjecanju u Krakovu

Nastavnice Mara Grašić i Ksenija Varović održale su radionicu o igrama u matematici, dok je profesorica Bojana Habek sudjelovala u odboru za poboljšanje natjecanja.

Ustupila Mara Grašić

Podravski matematičari sudjelovali su na natjecanju euroMath&euroScience održanom na Pedagoškom fakultetu u poljskom Krakovu.

Među 300 sudionika, ostvareni su sljedeći rezultati.

Učenici Gimnazije Frana Galovića Koprivnica Sara Švegović, Mihaela Matijević i Neven Lukić osvojili su prva mjesta u kategoriji euroSciencePresentation, a mentorica im je bila profesorica Bojana Habek.

Dva druga mjesta u kategorijama MathFactor i euroMathPresentation pripala su Josipu Mikuliću iz Osnovne škole Braće Radić. Polaznica iste škole Ida Rupčić je, također, osvojila drugo mjesto u kategoriji ScienceFactor. Njihova mentorica bila je nastavnica Mara Grašić.

OŠ Fran Koncelak Drnje predstavljao je Filip Baronić koji je pod mentorstvom nastavnice Ksenije Varović došao do drugoga mjesta kategorije MathFactor.

Također, natjecali su se Jakov Dolenec, Andrija Njerš, Iva Betlehem, Fran Filipović, Tara Šambar, Ena Omrčen-Čeko, Patricija Mihoci, Niko Sertić, Elizabeta Evačić i Nikola Kušek.

Učenici su se natjecali i u kategorijama PosterCompetition te ScienceTheater.

Prezentacije i izlaganja na engleskom jeziku, uklopljenje u brojne životne situacije, učenici su održali noseći podravsku, odnosno peteransku nošnju koju im je ustupio KUD Fran Galović Peteranec,

Sažetci prezentacija i radova mogu se pogledati na službenoj stranici Udruge mladih koprivničkih matematičara.

Nastavnice Mara Grašić i Ksenija Varović održale su radionicu o igrama u matematici, dok je profesorica Bojana Habek sudjelovala u odboru za poboljšanje natjecanja.

Osim natjecateljskog dijela, učenici su uživali u kulturnim znamenitostima Bratislave i Krakova te posjetili rudnik soli u Wieliczku i Auschwitz.