[FOTO] CAGEBALL TURNIR U KOPRIVNICI Cilj je ostvaren, prikupljeno više od 5000 kuna za odlazak mladih matematičara na euroMath natjecanje

Iako je rezultat bio u drugom planu, istaknimo ipak da je u ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila ekipa Koprivnica 1, drugo Drnje , a treće Drnje 2. Prvo mjesto u muškoj konkurenciji osvojila je ekipa UŠRPS, a Romantičari su zauzeli drugu poziciju. Brončana je bila ekipa Prime.

Sjajan odaziv na Cageball turnir u Koprivnici // Foto: Ivan Brkić (Glas Podravine)

U koprivničkom Pevecu danas, u subotu, održan je Cageball turnir s ciljem pružanja podrške Udruzi mladih koprivničkih matematičara (UMKOM).

Igrači i brojni posjetitelji donirali su novac koji će biti iskorišten za sudjelovanje mladih matematičara na euroMath natjecanju na Cipru. Cilj je bio skupiti 5000 kuna, a u tome se u potpunosti uspjelo. Prikupljeno je 5117,65 kuna.

Na terene je istrčalo sedam ženskih i 13 muških ekipa.

Iako je rezultat bio u drugom planu, istaknimo ipak da je u ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila ekipa Koprivnica 1, drugo Drnje , a treće Drnje 2.

Prvo mjesto u muškoj konkurenciji osvojila je ekipa UŠRPS, a Romantičari su zauzeli drugu poziciju. Brončana je bila ekipa Prime.

Na turniru je sudjelovala i ekipa Klikaj.hr-a, ali je nesretno u borbi za polufinale u samoj završnici utakmice izgubila upravo od kasnije pobjedničke ekipe UŠRPS-a.

U Pevecu su se predstavile i sportske udruge koje su prezentirale svoj program, a zabilježen je i nastup koprivničkih mažoretkinja koje će uskoro na Europsko prvenstvo.

UMKOM je osnovan s ciljem promoviranja prirodnih znanosti, s naglaskom na matematiku. Okuplja darovitu, talentiranu, kreativnu djecu i mlade te istomišljenike i zaljubljenike u STEM područje. Članovi udruge ostvaruju ciljeve provođenjem raznih projekata, a jedan od važnijih je skorašnje sudjelovanje na međunarodnom natjecanju euroMath u Cipru, za koje su zatražili podršku šire zajednice.

Foto: Ivan Brkić (Glas Podravine)

Ne propustite: