[FOTO] ČAKOVEC Održan sajam ‘Žena sam. Poduzetnica sam.’

Brojni posjetitelji vidjeli su čime se žene poduzetnice bave, a za njih je ovo bila sjajna prilika za povezivanje i razmjenu iskustava.

Foto: Međimurska županija

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Međimurske županije, u suradnji s Međimurskom županijom i Obrtničkom komorom Međimurske županije, po peti put je organizator sajma žena poduzetnica “Žena sam. Poduzetnica sam.”, povodom Svjetskog dana žena poduzetnica.

Sajam se održao u subotu, u središtu Čakovca, gdje je svoje proizvode i usluge na štandovima pokazalo 17 žena poduzetnica, koje su uglavnom bile iz Međimurske županije. Brojni posjetitelji vidjeli su čime se žene poduzetnice bave, a za njih je ovo bila sjajna prilika za povezivanje i razmjenu iskustava.

Predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Međimurske županije Dijana Novak, naglašava kako je sajam odlična prilika da se žene poduzetnice povežu, te dodaje da se na ovaj način želi se dati podrška ženama koje su se hrabro odlučile na pokretanje vlastitog posla, bilo da se radi o OPG-u, kućnoj radinosti, obrtu, socijalnoj zadruzi ili trgovačkom društvu.

Među brojnim posjetiteljima bili su i župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenicom Sandrom Herman i pročelnikom Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Darkom Radanovićem.

“Želimo promovirati sve ono što naše žene poduzetnice kroz čitavu godinu rade, no htjeli bismo dati vjetar u leđa svim onim ženama koje se još nisu ohrabrile poduzeti prvi korak i zakoračiti u svijet poduzetništva. U Međimurskoj županiji brojne su žene poduzetnice, samo se o njima premalo zna. Mnoge vode OPG-ove, bave se vinogradarstvom i vinarstvom. Imamo primjere od malih obrta sve do međunarodno priznatih tvrtki. Žene imaju teži put jer su istovremeno i majke i kućanice, a naš zadatak je osnaživati i hrabriti ih ne samo financijski, već i tako da im stvorimo uvjete”, zaključila je zamjenica župana Sandra Herman.

Podršku sajmu i izlagačicama svojim su dolaskom dale i saborska zastupnica Bernarda Topolko, direktorica društva HEP “Odmor i rekreacija” Karolina Juzbašić i ravnateljica ŽUC-a Ljerka Cividini, stoji na internetskim stranicama Međimurske županije.

Foto: Međimurska županija

Ne propustite: