[FOTO] ČEHANJE PERJA Članice Udruge žena Bakovčice predstavile staru tradiciju

Prigodni program vodila je predsjednica Udruge žena Bakovčice Draženka Gačan.

Foto: Grad Koprivnica

U organizaciji Udruge žena Bakovčice, u subotu je u Domu kulture u Starigradu, održana 21. tradicionalna manifestacija „Čehanje perja“. Članice Udruge žena prikazale su staru tradiciju čehanja perja koju na ovaj način čuvaju od zaborava.

Prigodni program vodila je predsjednica Udruge žena Bakovčice Draženka Gačan, koja je istakla da su ovogodišnju manifestaciju posvetile nedavno preminuloj Mariji Jurašin koja je bila Bakovljanka i njihov veliki oslonac u radu Udruge. U ime Grada Koprivnice manifestaciji je prisustvovao i gradonačelnik Mišel Jakšić.

“Ono što mi je jako drago, je da su danas s nama sve udruge s područja našeg Grada i okolice, a to nam daje jednu novu snagu i zajedništvo”, rekao je gradonačelnik Jakšić.

“S obzirom na stanje u građevinskom sektoru, ne usudim se sada obećati da je ovo zadnje čehanje perja van Bakovčica, ali ono što mogu reći je da je jedno od zadnjih bez doma u Bakovčicama, a to ste sa svojim radom i tradicijom zasigurno svi zaslužili”, poručio je na kraju u svom pozdravnom govoru gradonačelnik Mišel Jakšić.

Više od 200 okupljenih članica, gostiju i 30-ak udruga žena uživalo je u bogatom kulturno-zabavnom programu u kojem je uz nastupe Udruge žena Bakovčice nastupio i Kud Srce spletom pjesama i plesova.

Foto: Grad Koprivnica

Ne propustite: