[FOTO] ČETIRI NOVIGRADA Podravci sudjelovali na tradicionalnom susretu

Goste je dočekao načelnik Općine Novigrad Joso Klapan, zaželjevši svima dobrodošlicu i ugodan boravak.

Izvor fotografije: Općina Novigrad Podravski

U Novigradu je održan tradicionalni susret četiri Novigrada. Tako su Podravci iz Novigrada Podravskog, uz pjesmu u autobusu stigli do odmorišta “Macola” na autoputu u pravcu mora. Tamo su pričekali prijatelje iz Novigrada na Dobri, a zatim zajedno nastavili putovanje prema Novigradu.

Goste je dočekao načelnik Općine Novigrad Joso Klapan, zaželjevši svima dobrodošlicu i ugodan boravak. Gosti su smješteni i pozvani na večeru, druženje i zabavu uz odličnu muziku koja je trajala do jutarnjih sati.

U subotu je za goste organiziran izlet brodicama da kanjona rijeke Zrmanje, posjet mornarima broda “Novigrad“ Obalne straže HRM-a , kupanje uz ručak na plaži i okrjepu hladnim pićima. Druženje se nastavilo malonogometnim susretima i igranjem balota. Nakon zajedničke večere svih sudionika susreta, proglašenja sportskih rezultata i pobjednika, razmjene prigodnih poklona između načelnika i gradonačelnika prijateljskih općina, uz muziku je nastavljena fešta, opet do jutarnjih sati.

U nedjelju ujutro je ispraćen iz luke u redovnu ophodnju i čuvanje Jadrana brod HRM-a. Nakon toga je održana nedjeljna misa, a poslije ručka kod domaćina, gosti su se od 14 sati spremali na povratak svojim kućama. Gradonačelnik domaćina je predao prelazni stijeg idućem domaćinu 2020. godine, gradonačelniku Novigrada – Cittanove,  Anteu Milosu.

 

Izvor fotografija: Općina Novigrad Podravski

Ne propustite: