[FOTO] CULTURE SHOCK FESTIVAL Na 14. izdanju predstavljena putujuća izložba „Through Miranda’s eyes“

Ovaj događaj zajednički organiziraju križevačke udruge P.O.I.N.T. i K.V.A.R.K., a traje do 14. travnja 2018. godine.

Foto: Grad Križevci

Gradonačelnik Mario Rajn jučer je otvorio 14. izdanje Culture Shock Festivala koji zajednički organiziraju križevačke udruge P.O.I.N.T. i K.V.A.R.K.

Prvi u nizu događaja koji se odvija u sklopu festivala je izložba „Through Miranda’s eyes“ koja je upravo jučer predstavljena u Galeriji K2. Riječ je o međunarodnom projektu u sklopu kojeg se organizira turneja izložbe koja govori o tihom genocidu nad romima u vrijeme Drugoga svjetskog rata, a već se predstavila u koprivničkoj Sinagogi.

– Ova izložba jedan je od načina na koji se Veijo Baltazar bavio problematikom Holokausta. To je tema koja je ostavila dubok trag i u Romskoj populaciji. Ovo je tu prikazano kroz jednu mikro povijest žene Mirande te je ispričana jedna zastrašujuća i potresna priča – objasnio je Saša Živković.

O programu 14. izdanja festivala govorila je Jelka Vukobratović istaknuvši kako je ove godine pripremljen 31 program koji će se odvijati kroz nešto više od mjesec dana.

Okupljene je pozdravio i izvršni direktor Udruge K.V.A.R.K. Saša Lončarić te ujedno uputio zahvalu Ministarstvu kulture i Križevcima što su pružili podršku održavanju festivala kao i brojnim sponzorima.

– Jako mi je drago da je ovo 14. inačica festivala – naglasio je gradonačelnik Rajn dodavši kako ga veseli što iza programa stoji niz mladih ljudi i kako mu je drago da program i dalje prati Ministarstvo kulture, a pratit će ga i Grad Križevci.

Festival će trajati sve do 14. travnja, a cijeli program možete pogledati OVDJE.

Foto: Grad Križevci

Ne propustite: