[FOTO] DAN LJUBAZNOSTI U PROMETU Dobri vozači u Koprivnici nagrađeni sadnicama maćuhica

Preventivnom akcijom 'Dan ljubaznosti' želi se senzibilizirati vozače motornih vozila na stradavanje pješaka i istima ukazati na činjenicu da nepoštivanje prometnih propisa te nepropuštanje pješaka koji se kreću ili se spremaju kretati obilježenim pješačkim prijelazima uvelike doprinosi teškom stradavanju pješaka u prometu na cestama – poručili su iz policije.

Foto: Grad Koprivnica

U suradnji Policijske uprave koprivničko-križevačke i Grada Koprivnica danas, u četvrtak, provedena je preventivna akcija “Dan ljubaznosti” u prometu.

Policajci i predstavnici Grada Koprivnice, gradonačelnik Mišel Jakšić i njegove zamjenice Ksenija Ostriž i Melita Samoborec, ovu su akciju provodili na dvije lokacije, i to kod zebre na Florijanskom trgu i u Ulici doktora Željka Selingera.

Oni vozači koji su pokazali da poštuju prometne znakove dobili su na dar sadnicu maćuhice.

– Preventivnom akcijom ‘Dan ljubaznosti’ želi se senzibilizirati vozače motornih vozila na stradavanje pješaka i istima ukazati na činjenicu da nepoštivanje prometnih propisa te nepropuštanje pješaka koji se kreću ili se spremaju kretati obilježenim pješačkim prijelazima uvelike doprinosi teškom stradavanju pješaka u prometu na cestama – poručili su iz policije.

Tijekom devet mjeseci ove godine na području PU koprivničko-križevačke pješaci su sudjelovali u 21 prometnoj nesreći, od čega u jednoj nesreći s poginulim osobama, 18 nesreća s ozlijeđenim osobama i 2 nesreće s materijalnom štetom.

Na pješačkim prijelazima zabilježeno je 9 prometnih nesreća, a skrivili su ih vozači motornih vozila koji nisu poštivali pravo prednosti prolaska spram pješaka.

Foto: Grad Koprivnica

Ne propustite: