[FOTO] DISC GOLF TURNIR U dravskoj park-šumi održan prvi međunarodni turnir u neobičnom sportu

Nagrade pobjednicima uručila je zamjenica varaždinskog gradonačelnika Sandra Malenica, a zadovoljstvo održanim natjecanjem izrazio je Disc golf klub Varaždin.

Foto: Disc golf klub Varaždin

Prvi međunarodni disc golf turnir Riverside Open + WGE održan je u subotu na privremenom terenu u dravskoj park-šumi uz Gradsku sportsku dvoranu u Varaždinu.

Nastupilo je 30 igračica i igrača, pri čemu su žene sudjelovale u globalnom turniru naziva Women’s Global Event koji se istovremeno odvijao u više od 20 zemalja diljem svijeta, okupivši tako dvije tisuće natjecateljica. Juniorka Ana Gorički plasmanom na peto mjesto svoje divizije ostvarila je najbolji rezultat u globalnom poretku.

Gledajući samo natjecanje u Varaždinu, kod muških je prvo mjesto osvojio Tomislav Gorički. Drugi je bio Mario Mesarić, a treći Marko Marčec.

Slovenska predstavnica Andreja Bernjak osvojila je prvu poziciju u rekreativnoj diviziji, dok su drugu podijelile Snežana Nedelovska i Natalija Jarec. U početničkoj diviziji pobjeda ispred Petre Balekić pripala je Maji Patafti.

Ira Molnar Gorički bila je najbolja u intermediate diviziji. Drugo mjesto podijelile su Maja Šimenc i Veronika Toth iz Mađarske. Danica Pajtak slavila je u naprednoj diviziji, kao i Branka Habjanić u diviziji iznad 50 godina.

Nagrade pobjednicima uručila je zamjenica varaždinskog gradonačelnika Sandra Malenica, a zadovoljstvo održanim natjecanjem izrazio je Disc golf klub Varaždin.

– Imamo odličan feedback od sudionika i sudionica. Vjerujemo kako će turnir postati tradicionalan i kako će s godinama samo rasti. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane za disc golf da nam se srijedom od 16 sati pridruže na javnim treninzima na zasad privremenom terenu uz gradsku sportsku dvoranu i trim stazu – poručili su iz Disc golf kluba Varaždin.