[FOTO] DOBAR ‘ŠOPING’ Bivša upravna zgrada Podravskog gospodarstva u Koprivnici prodana za samo 175.001 kunu

Osim kuće, koja ima površnu 214 metara kvadratnih, kupcu ide i dvor površine 264 m2, ukupno, dakle, 478 m2, kao i parkiralište površine 538 m2. Utvrđena vrijednost ovih nekretnina u Kolodvorskoj 1 bila je 3.989.740,55 kuna, a prodana je za gotovo 23 puta manju vrijednost

Prodana bivša upravna zgrada Podravskog gospodarstva // Foto: Zvonimir Markač

Nakon četvrte javne dražbe, prodana je kuća i dvorište te parkiralište u Kolodvorskoj ulici 1 u Koprivnici. Riječ je o bivšoj upravnoj zgradi Podravskog gospodarstva, koje je već godinama u stečaju.

Kuća, koju je prije nekoliko godina zahvatio požar, ima površnu 214 metara kvadratnih, dvor je površine 264 m2, ukupno, dakle, 478 m2, dok je parkiralište površine 538 m2.

Prema FINA-inom očevidniku nekretnina i pokretnina, koje se prodaju u ovršnom postupku, elektronička javna dražba započela je 23. svibnja, 31. srpnja u ponoć započelo je ovo, četvrto nadmetanje, a završilo je 14. kolovoza u 23:59:59 sati.

Utvrđena vrijednost ovih nekretnina u Kolodvorskoj 1 bila je 3.989.740,55 kuna, a prodana je za gotovo 23 puta manju vrijednost, točnije za 175.001,00 kuna.

Ako zbrojimo kvadrate, ali treba uzeti u obzir da je kuća na kat, to je onda 172 kune po kvadratu. Dobar šoping. Jako dobar.

Iznos jamčevine, zanimljivo, bio je 398.974,05 kuna.

Konačnu odluku o prodajnoj cijeni i kupcu donosi nadležno tijelo, a to je Trgovački sud u Bjelovaru. Ipak, kažu ljudi dobro upoznati s licitacijama, to će biti samo formalnost.

Kupac je, dodajmo, dužan položiti kupovninu u roku 30 dana od pravomoćnosti Rješenja o dosudi.

Tko je kupac ove kuće, dvora i parkirališta u koprivničkoj Kolodvorskoj ulici 1, pokušali smo doznati od stečajnog upravitelja Podravskog gospodarstva Zlatka Koseca.

– Ja vam još ne znam tko je kupac. Zna trenutačno samo FINA. Procedura je takva da kroz nekoliko dana FINA o kupcu izvijesti sud, a sud onda mene. Sve će se to znati za 10-ak dana. Nemam ni naznaka tko bi bio kupac, znam samo da je bilo više zainteresiranih. Na žalost, kao stečajni upravitelj Podravskog gospodarstva mogu reći da je postignuta iznenađujuće niska cijena – istaknuo je Kosec.

Na naše pitanje zbog čega je na kraju ispala tako niska cijena, nije mogao dati konkretan odgovor.

– Ispred same kuće, koja je praktički za rušenje, parcela je koju je kupila Hypo banka (sada Addiko banka). Sa strane je i parcela u vlasništvu Podravke. Neće biti samo tako nešto graditi – rekao je Kosec.

Foto: Zvonimir Markač

Ne propustite: