[FOTO] DOBRI ODNOSI Ruski veleposlanik Anvar Azimov u službenom posjetu Koprivnici

S obzirom na to da govori 12 jezika, nakon održanog radnog sastanka medijima se obratio na hrvatskom jeziku.

Foto: Grad Koprivnica

Rusko-koprivnički odnosi i dalje su dobri – u službenom posjetu Koprivnici u srijedu je boravio veleposlanik Ruske Federacije, Nj. E. g. Anvar Azimov.

Prilikom posjeta organiziran je prijem kod gradonačelnika grada Koprivnice Mišela Jakšića sa zamjenicama Melitom Samoborec i Ksenijom Ostriž, kao i predsjednikom gradskog Vijeća Ivanom Palom, a na istom je sudjelovao i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić sa suradnicima.

“Velika dobrodošlica i zahvala gospodinu Azimovu koji nam je ukazao veliku čast da posjeti naš grad i županiju. Veseli nas ovaj posjet i zbog prošlosti i sadašnjosti jer svi jako dobro znamo kolike su snažne i duboke veze naše zemlje s Ruskom Federacijom, koliko ima prostora za pojačanje kulturne suradnje i sigurno je ovaj današnji posjet samo jedan dobar temelj za nastavke suradnje. Jako nam puno znači i zbog veze našeg gospodarstva sa samom Rusijom jer rusko tržište našim izvoznicima igra jako veliku ulogu u krajnjem rezultatu. Sretan sam jer smo danas dogovorili da nam se još više otvore vrata za daljnju suradnju u svim segmentima te se stoga još jednom zahvaljujem gospodinu Azimovu na podršci koju je dao našem gradu, županiji i samoj Hrvatskoj”, rekao je gradonačelnik Jakšić

Veleposlanik Azimov je jedan od najistaknutijih ruskih diplomata, koji ima veliko povjerenje kod ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Pokazao je interes za društvenim, političkim i gospodarskim temama vezanih uz Koprivnicu i županiju i susreo se s predstavnicima gospodarskog i političkog života našeg kraja.

S obzirom na to da govori 12 jezika, nakon održanog radnog sastanka medijima se obratio na hrvatskom jeziku.

“Toliko da znate, u vašem kraju sam po drugi puta, a on je jako lijep i dobar kao i odnos naših dvaju naroda. Želim još raditi na hrvatsko-ruskim odnosima, posebno na kontaktima između vašega i ruskih gradova. Suradnja s vašim krajem u gospodarskom smislu, mislim na Podravku i Belupo, je dobra, ali možemo i moramo još poraditi na tome da se poboljša. Imate dobrog gradonačelnika, župana i dožupana te predsjednika vijeća koji rade za interese naroda. Napominjem, Rusi i Hrvati dva su prijateljska naroda”, istaknuo je veleposlanik Azimov.

Iskoristio je i priliku da se u prostoru Gradske vijećnice obrati i zahvali zaposlenicima Gradske uprave, vijećnicima i gospodarstvenicima grada Koprivnice na srdačnom prijemu, stoji na internetskim stranicama Grada Koprivnice.

Foto: Grad Koprivnica

Ne propustite: