[FOTO] DONACIJA PODRAVSKE BANKE Koprivničke osnovne škole prve u Hrvatskoj dobile RoboMaster S1

Škole su u ponedjeljak obišli član uprave Podravske banke Daniel Unger i prokuristica Sanda Fuček Šanjić te koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, njegova zamjenica Melita Samoborec i pročelnici Ana Mlinarić i Dario Jembrek.

Veselje mališana je neprocijenjivo // Foto: Grad Koprivnica

Podravska banka i ove je godine donirala opremu u vrijednosti od 40.000 kuna koprivničkim osnovnim školama, Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju “Podravsko sunce” i Umjetničkoj školi “Fortunat Pintarić”.

Škole su u ponedjeljak obišli član uprave Podravske banke Daniel Unger i prokuristica Sanda Fuček Šanjić te koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, njegova zamjenica Melita Samoborec i pročelnici Ana Mlinarić i Dario Jembrek.

“Donacijom trima osnovnim školama pribavljen je edukacijski robot RoboMaster S1 čime su koprivničke osnovne škole postale prve u Hrvatskoj koje ove svjetski poznate robote koriste u nastavi robotike. Radi se o edukacijskom robotu koji je opremljen nizom senzora, kamerom, laserom pa čak i umjetnom inteligencijom, a modularni oblik kućišta i mogućnosti programiranja daju mu mnogobrojne prednosti i kreativne načine učenja fizike i matematike, odnosno cijelog STEM područja. Budući da koprivničke škole provode programe robotike, ovakav svjetski poznati proizvod svakako će doprinijeti daljnjoj popularizaciji robotike, a time i STEM područja u osnovnim školama. Donacijom ovih robota svakoj školi, ostvareni su preduvjeti da škole organiziraju i međusobne turnire i s ovim robotima te tako obogate dosadašnja natjecanja iz robotike”, priopćili su iz koprivničke gradske uprave.

Ovom donacijom Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju “Podravsko sunce” kupljene su tri didaktičke ploče za rehabilitaciju djece s teškoćama u razvoju. Riječ je o senzoričkim pločama za zvučnu, vizualnu i dodirnu rehabilitaciju koje će uvelike pridonijeti kvaliteti programa koje COOR “Podravsko sunce” svakodnevno provodi u svojim prostorima.

Umjetničkoj školi “Fortunat Pintarić”, pak, pribavljena je scenska rasvjeta i dekori kojima će se još više upotpuniti kvaliteta glazbene i plesne produkcije koju ova škola provodi u svojim programima. Budući da je nedavno obnovljen pod u koprivničkoj sinagogi – Kulturnom centru prim. dr. Krešimir Švarc, Umjetnička škola će taj prostor koristiti kao koncertnu dvoranu za svoje produkcije, odnosno za provođenje nastave.

“Kako bi za probe, nastupe i produkcije imali sve uvjete, uz novopostavljeni pod i pozornicu, nedostajala je scenska oprema koja će ovom donacijom dodatno obogatili scenu i uvelike doprinijeti glazbenom i kreativnom stvaralaštvu umjetničke škole”, zaključuju iz koprivničke gradske uprave.

Foto: Grad Koprivnica

Ne propustite: