[FOTO] DRŽAVNO IZ INFORMATIKE Martin Josip Kocijan zlatni, a Jana Furdi brončana

U svim kategorijama se natjecalo ukupno 172 učenika osnovnih i srednjih škola. Udruge Mladi informatičari Strahoninca (MIS) i Međimurski informatički klub (MIK) su imale četiri predstavnika i to u najzahtjevnijoj kategoriji - Primjena algoritama.

Foto: MIS Strahoninec
Državno natjecanje iz informatike u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja (MZO), Agencije za odgoj i obrazovanje (AZOO) i Hrvatskog saveza informatičara održano je od 19. do 22. ožujka u Primoštenu.U svim kategorijama se natjecalo ukupno 172 učenika osnovnih i srednjih škola.

Udruge Mladi informatičari Strahoninca (MIS) i Međimurski informatički klub (MIK) su imale četiri predstavnika, i to u najzahtjevnijoj kategoriji – Primjena algoritama.

Martin Josip Kocijan, učenik 3. razreda prirodoslovno matematičkog smjera Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec i višegodišnji prvak, postigao je najznačajniji uspjeh.

Nakon dva dana natjecanja, rješavajući ukupno sedam sati šest problemskih zadataka, Martin Josip Kocijan vraća se u Čakovec sa zlatnom medaljom.

Među učenicima sedmih razreda bila su dva predstavnika – Jana Furdi iz Osnovne škole Podturen koja je osvojila treće mjesto i Jakov Biškup iz Osnovne škole Petar Zrinski Šenkovec koji je osvojio deseto mjesto.

Među učenicima šestih razreda predstavnik udruga bio je Antun Kralj iz VI. osnovne škole Varaždin koji je osvojio četvrto mjesto, a jedan bod ga je dijelio od brončane medalje.

Dejan Drabić i Miljenko Blažeka su mentori učenicima iz udruga.

Za neke od ovih učenika natjecanja za ovu školsku godinu još uvijek nisu gotova – Jana Furdi i Antun Kralj su pozvani na Juniorsku hrvatsku informatičku olimpijadu (JHIO) koja će se održati 13. travnja u Zagrebu.

Martin Josip Kocijan pozvan je na Hrvatsku informatičku olimpijadu (HIO) koja će se održati u Zagrebu 14. travnja.

Ovo troje članova udruga imaju priliku ući u timove koji će predstavljati Hrvatsku na međunarodnim natjecanjima.

Centar izvrsnosti iz informatike koji je financiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja (MZO) i Međimurske županije, provodi udruga MIS u partnerstvu s udrugom MIK, Tehnološko-inovacijskim centrom Međimurje (TICM), Gimnazijom Josipa Slavenskog Čakovec i III. OŠ Čakovec, a već sada je opravdao svoj rad kroz brojnost i izvrsne rezultate članova i na ovom natjecanju.

Foto: MIS Strahoninec

Ne propustite: