[FOTO] ĐURĐEVAC Brojni posjetitelji uživali u aktivnostima povodom Dana grada, pogledajte što nas još sve očekuje

Bogat program Đurđeva nastavlja se sutra, u nedjelju, počevši s jutarnjom budnicom puhačkog orkestra DVD-a Đurđevac, nastupom mažoretkinja, cvjetnim sajmom i ribičijom, nedjeljnom svetom misom, rođendanskom tortom, otvorenjem ŠRC-a i završetkom u Domu kulture s predstavom "Ne možeš pobjeć od nedjelje".

Foto: Grad Đurđevac

Đurđevac je danas bio prepun zainteresiranih posjetitelja koji su mogli uživati u raznim aktivnostima.

Naime, povodom obilježavanja Dana grada Đurđevca, danas, u subotu, po peti je put održana gastro priredba Đurđevečka ribičija.

Svi zainteresirani koji su se našli na Trgu Sv. Jurja u Đurđevcu za vrijeme održavanja spomenute priredbe mogli su se okušati u pecanju šarana iz 12 metarskog bazena, a ako su bili sretne ruke kupiti upecanu ribu.

U sklopu Đurđevečke ribičije organizirana je i prodaja fiš paprikaša i ribe pečene na rašljama.

Odaziv Đurđevčana i ostalih zainteresiranih posjetitelja bio je velik, kako za kušanje ribljih specijaliteta tako i u pecanju, u čemu su se najviše okušali oni najmlađi, a među brojnim posjetiteljima, što su ribiči pripremili svome gradu došao je pogledati i gradonačelnik Hrvoje Janči i Gradski vijećnici.

Organizator ove gastro priredbe bili su Turistička zajednica, ŠRK Peski i ŠRK Picok.

U isto vrijeme započeo je i Đurđevečki cvjetni festival, prodajna izložba cvijeća. Na festivalu je bilo preko 25 izlagača, među kojima udruge s područja grada i obiteljska gospodarstva, a sunčan dan privukao je brojne ljubitelje cvijeća, ali i slatkoga jer su članice udruga žena s područja grada pripremile razne kolače.

Cvjetni sajam otvorio je gradonačelnik i zahvalio svim sudionicima koji su uveličali rođendan Đurđevca, a svim građanima je poželio dobru zabavu povodom obilježavanja dana grada.

U programu otvorenja nastupile su dječje skupine Dječjeg vrtića Maslačak Krijesnice, Loptice i Cvjetići i polaznici etno tradicijskog programa, Folklorna skupina Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac, Dječja skupina KUD-a Petar Preradović Đurđevac uz pratnju Tamburaškog sastava KUD-a Petar Preradović, Zbor Osnovne škole Grgura Karlovčana, solistice Laura Kovačević, Iva Antolaš i Ema Lovrak.

Sunčan dan brojni su građani iskoristili za šetnju gradom i kavu uz druženje u okolnim kafićima dok su najmlađi ipak najviše uživali u pecanju i dječjem parku punom sprava za igranje.

Podno utvrde Stari grad konjičke utrke su utrke u daljinskom jahanju 1. kola Croatia cupa.

Bogat program Đurđeva nastavlja se sutra, u nedjelju, počevši s jutarnjom budnicom puhačkog orkestra DVD-a Đurđevac, nastupom mažoretkinja, cvjetnim sajmom i ribičijom, nedjeljnom svetom misom, rođendanskom tortom, otvorenjem ŠRC-a i  završetkom u Domu kulture s predstavom “Ne možeš pobjeć od nedjelje”.

Foto: Grad Đurđevac

Ne propustite: