[FOTO] ĐURĐEVAC Održale su se Plazma sportske igre mladih, evo tko je bio bolji od najboljih

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova, a ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika.

Foto: Grad Đurđevac

Nakon Koprivnice i Križevaca, Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih stigla je i u Đurđevac, gdje se u petak održala na Trgu sv. Jurja u Đurđevcu.

Stotine osnovnoškolaca preplavili su trg i pretvorili Đurđevac u centar amaterskog sporta Hrvatske.

Svečani program započeo je paljenjem plamena Turneje radosti koji su zapalili gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči, predsjednik zajednice sportskih udruga Grada Ivan Juričić i predstavnica Plazma Sportskih Igara mladih Tihana Butorac.

“Grad Đurđevac je sportski grad, podržavamo sport, posebno za naše najmlađe građane. Sretni smo što su Plazma Sportske igre mladih po treći put u gradu Đurđevcu i što su uveličale tjedan obilježavanja dana Grada”, izjavio je đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči.

U sportskom dijelu programa sudjelovala su djeca iz osnovnih škola s područja Đurđevca koja su se natjecala u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara.

Pobjedničke ekipe u graničaru Picoki i Pilići plasirale su se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja u Savudriji.

Natjecanje u atletici bilo je napeto i održalo se u dvije kategorije za djevojčice i dječake, a put u Savudriju osigurali su: David Škurdija, Ana Lenardić, Miha Vukašinović i Ljubica Smes.

Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene su dočekala mnogobrojna iznenađenja i edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

U Coca-Cola Cup kutku glasalo se za najboljeg sportaša Hrvatske izbor za najboljeg sportaša Hrvatske, u HPB korneru dijelili su se promotivni materijali, a u kutku Hrvatske pošte dijelili su se baloni.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova, a ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika.

Foto: Grad Đurđevac

Ne propustite: