[FOTO] ĐURĐEVAC Otvorena jedinica Hrvatske gorske službe spašavanja

O dosadašnjem radu i budućim planovima izvijestio je pročelnik HGSS-a stanice Koprivnica Dejan Bojovski istaknuvši kako je Stanica spremna odgovoriti i na najteže zadatke što su dokazali brojnim uspješnim intervencijama.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) Stanica Koprivnica bogatija je za još jednu novu jedinicu.

Danas, u četvrtak, svečano je obilježeno osnivanje nove jedinice HGSS – Ispostava Đurđevac.

Otvorenje još jedne jedinice na području Koprivničko-križevačke županije zasigurno će povećati sigurnosni standard u županiji.

Otvorenje se održalo u prostorijama Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac, a uz predstavnike HGSS-a Stanica Koprivnica bili su prisutni i koprivničko-križevački župan Darko Koren sa zamjenikom župana ujedno i načelnikom županijskog Stožera Civilne zaštite Ratimirom Ljubićem i suradnicima.

Nazočnima se uvodno obratio tajnik HGSS-a stanice Koprivnica Robert Šarec nakon čega je o značaju Hrvatske gorske službe spašavanja govorio župan Darko Koren koji je istaknuo kako je Županija ponosna što u svojem sustavu žurnih službi može uvijek računati na pripadnike HGSS-a koji su spremni djelovati u najtežim situacijama.

“Specifični smo prostor koji samo na prvi pogled ne iziskuje ljude takvih talenata poput vaših, no u zadnjih nekoliko godina smo uvidjeli koliko je on značajan i potreban za naš područje. Drago nam je da smo od samog početka sudjelovali u podršci, a potom i razvoju službe. Osnivanjem đurđevačke i križevačke Ispostave pokrili smo prostor cijele županije na što smo izuzetno ponosni. Mi smo županija vatrogastva, a pripadnici HGSS-a su uz njih elitni dio našeg žurnog sustava, hrabri volonteri koji se ovim poslom bave isključivo iz humanih razloga. Županija će i dalje podržavati HGSS, posebno u financijskom smislu i u tom pogledu povećavat ćemo sredstva koja će vam biti na raspolaganju”, istaknuo je župan Koren.

Načelnik Stožera Civilne zaštite županije Ratimir Ljubić čestitao je na uspostavi nove Ispostave i kazao kako je HGSS uz vatrogasce najorganiziranija i najoperativnija sastavnica županijskog sustava zaštite zbog koje se svi osjećaju sigurnije.

“Ovime smo zaokružili priču, područje Đurđevca i svih općina će biti sigurnije. Vjerujem kako nećete sam spašavati već se baviti i prevencijom te edukativnim radom te se nadam da će svi podržati vaš rad. Želim vam da imate što manje intervencija, a što više vježbi”, izjavio je Ljubić.

O dosadašnjem radu i budućim planovima izvijestio je pročelnik HGSS-a stanice Koprivnica Dejan Bojovski istaknuvši kako je Stanica spremna odgovoriti i na najteže zadatke što su dokazali brojnim uspješnim intervencijama.

“Naša je glavna zadaća biti što brži u intervencijama, a osnivanjem ove Ispostave uz Stanicu u Koprivnici i Ispostavu u Križevcima zaokružili smo priču. U dosadašnjem radu smo imali veliku pomoć svih interventnih službi i veselimo se daljnjoj uspješnoj suradnji. Težit ćemo daljnjem usavršavanju i edukaciji naših kako bi bili još bolji i profesionalniji”, naglasio je Bojovski.

Zadovoljstvo zbog osnivanja Ispostave izrazili su i gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči i ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije Mirjana Hanžeković, istaknuvši potrebu što veće koordinacije djelovanja svi hitnih službi kako bi se uz timski rad i na što kvalitetniji način u slučaju potrebe pomoglo žiteljima županije.

Na svečanom otvorenju, na kojem se mogla razgledati i oprema Gorske službe, su uz pripadnike HGSS-a i ostalih žurnih službi prisustvovali i predsjednik Vatrogasne zajednice grada Đurđevca Željko Turbelija, načelnik Policijske postaje Đurđevac Marijan Slaviček, načelnik stožera Civilne zaštite Grada Đurđevca Ivan Juričić te zapovjednik JVP-a Đurđevac Matija Markešić, stoji na internetskim stranicama Koprivničko-križevačke županije.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

Ne propustite: