[FOTO] ĐURĐEVAC Vrtićarci iz ‘Maslačka’ posjetili Strukovnu školu i upoznali se sa zanimanjima

Cilj suradnje je vrtićarce upoznati s pojedinim zanimanjima, a ovog su puta sudjelovali profesori i učenici, usmjerenja frizer i kozmetičar.

Foto: Dječji vrtić Maslačak

U đurđevačkom Dječjem vrtiću “Maslačak” i dalje traje želja za upoznavanjem različitih zanimanja.

Tim je povodom osmišljena suradnja između odgojiteljice iz Dječjeg vrtića i Strukovne škole Đurđevac.

Cilj suradnje je vrtićarce upoznati s pojedinim zanimanjima, a ovog su puta sudjelovali profesori i učenici, usmjerenja frizer i kozmetičar.

Vrtićarci iz odgojne skupine Ježići zahvaljujući sunčanom vremenu su prošetali do srednje škole gdje su naučili kako se postaje frizerom ili kozmetičarem i što oni sve trebaju znati.

U srednjoj školi dočekali su ih ravnatelj Strukovne škole prof. Špoljar, profesorice i učenici navedenih smjerova.

Prostor škole je veliki, a djeca su uzbuđeno krenula u razgledavanje škole i učionica. Nakon obilaska krenulo je i uređivanje. Učenici su radili djeci frizuru, manikuru i lakiranje noktiju te pričali o tome što oni u školi rade. Bilo je tu pranja kose, feniranja, pletenja pletenica pa čak i šišanja, a svatko je znao objasniti što želi.

Djevojčice su bile oduševljene manikurom i svim bojama lakova između kojih su mogle birati. Učenje je bilo obostrano jer su učenici imali svoje male modele, a mali modeli naučili su kako se postaje frizerima ili kozmetičarima.

Posjetili su i učenike na satu engleskog jezika te su saznali kakvo je to zanimanje “učitelj – profesor” – kako i što oni rade. Djeca su s uzbuđenjem sve razgledavala i promatrala, a neki su odmah krenuli u interakciju s učenicima. Vrtićarci su se pohvalili svojim znanjem engleskog jezika koji se u vrtiću provodi kao kraći program.

S obzirom na to da je ovakav posjet oduševio mališane dogovoren je i nastavak ovakve suradnje između vrtića i škole te se uskoro očekuje upoznavanje starijih vrtićkih skupina i s ostalim zanimanjima i smjerovima u školi, stoji na internetskim stranicama Grada Đurđevca.

Foto: Dječji vrtić Maslačak

Ne propustite: