[FOTO] ĐURĐEVAČKA LJEPOTICA Pogledajte kako izgleda novi sportski kompleks ŠRC Vlado Leščan Duspe

Novi kompleks vrijedan je 8,3 milijuna kuna i obuhvatio je nove svlačionice s 22 mjesta, teretanu, klupske prostorije, ugostiteljski sadržaj i tribine s 200 sjedećih mjesta.

Najmlađi đurđevački nogometaši prvi su isprobali nove svlačionice // Foto: Grad Đurđevac

Mladi nogometaši đurđevačkog Graničara sigurno će pamtit jučerašnji dan.

Naime, održali su prvi trening Škole nogometa grada Đurđevca na otvorenom, a pripreme i presvlačenje za trening obavili su u novim, potpuno opremljenim svlačionicama na ŠRC-u  Vlado Leščan Duspe u Đurđevcu.

Grad Đurđevac službeno je preuzeo ŠRC, a osim oduševljene djece, a sreću nisu krili ni gradonačelnik Hrvoje Janči niti predsjednik Gradskog vijeća i saborski zastupnik Željko Lacković.

Svi zajedno obišli su novi kompleks vrijedan 8,3 milijuna kuna koji je obuhvatio nove svlačionice s 22 mjesta, teretanu, klupske prostorije, ugostiteljski sadržaj i tribine s 200 sjedećih mjesta.

– Kontejneri svlačionice su prošlost, imamo novi objekt, nove svlačionice. Ekskluziva je da od ponedjeljka kreće postavljanje terena i ako će sve ići dobro za 15 dana trenirate na novom terenu. Prednost terena s umjetnom travom je da se igralište može se koristiti po svim vremenskim uvjetima, 24 sata na dan, a to je bitno zbog brojnih nogometnih selekcija i njihovih treninga i utakmica. Veliko svečano otvorenje predviđamo za Dan grada – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči, a stotinjak mališana oduševljeno je zapljeskalo.

Mladi nogometaši su zadovoljni svojim novim prostorijama, a to je s novinarima podijelio Luka Horvat i njegova dva prijatelja.

– Nove prostorije su super, sve su dobro napravili. Imamo svoje ormare, kvačice, tuševe, sjajno je. Već smo si odabrali svoja mjesta u svlačionicama. Sad budemo bolje igrali dok imamo ovak lijepe uvjete i budemo najjači – rekli su dečki.

Svlačionice su vrhunske s najviše 22 sjedeća mjesta. Svaka od svlačionica ima dodatnu prostoriju za trenere, posebno su izgrađene prostorije za sudačke delegacije, pripremljena je prostorija za teretanu te je napravljena i doping prostorija.

Osim namjene za sportske rekreativce projekt ŠRC-a biti će korišten i kao turistička ponuda za pripreme sportaša jer u gradu postoji hotel s oko 200 ležajeva i idealnim terenima za sport, a u blizini se nalazi i šuma Borik gdje je i trim staza pogodna za treniranje.

Realizacijom ovog projekta Đurđevac je osigurao kvalitetnu sportsku infrastrukturu koja će potaknuti ozbiljniji razvoj sportskog turizma u gradu te će privući brojne sportaše i rekreativce.

Izvor: Grad Đurđevac

Ne propustite: