[FOTO] DVD GORIČAN Dragica Zlatar najbolja je vatrogaskinja u 2019. godini

Podijeljena su vatrogasna priznanja, diplome i zahvalnice članovima Društva koji su svojim radom i vatrogasnim stažom u Društvu zaslužili iste.

Nagrađeni DVD-ovci iz Goričana // Foto: Tomislav Gudlin

Dobrovoljno vatrogasno društvo Goričan u subotu, 18. siječnja, održalo je svoju 132. redovnu godišnju skupštinu u mjesnom Domu kulture.

Skupštinu je vodio predsjednik DVD-a Christijan Plakalović koji je na početku skupštine pozdravio sve prisutne.

Gosti i uzvanici koji su bili prisutni na skupštini su načelnik Općine Goričan Mario Moharić, donačelnica Općine Goričan Ines Bašnec, predsjednik Općinskog vijeća Općine Goričan Stjepan Ribarić, tajnik VZMŽ Nikola Besedić, predstavnik kluba vatrogasnih veterana VZMŽ Sabol Josip, predsjednik VZPO D. Kraljevec – Goričan Marijan Blažeka, zapovjednik VZPO D. Kraljevec – Goričan Franjo Jančec, ravnatelj Osnovne škole Goričan Zlatko Varošanec, ravnateljica Dječjeg vrtića „Ružica“ Ružica Horvat, predstavnik tvrtke „Vatropromet“, pobratimska vatrogasna društva iz Velike Mlake i Vukosavljevice, prijateljska vatrogasna društva iz Međimurja te predstavnici mnogobrojnih udruga i mještani iz Goričana.

Izvješće o radu DVD-a u 2019. godini podnio je predsjednik Chistijan Plakalović u kojem je između ostalog naglasio sve aktivnosti društva u 2019. godini.

Istaknuo je da danas Društvo ima 45 vatrogasaca sa završenim školovanjem, 20 članova mladeži, 10 članova podmlatka te 12 podupirućih članova.

U 2019. godini članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Goričan imali su razne intervencije, ali su sudjelovali na brojnim svečanostima i prigodama, dajući svoj obol društvenom životu Goričana.

Također, izvješća o radu podnijeli su predsjednik Nadzornog odbora Predrag Lukovnjak, blagajnički izvještaj pročitala je Ivana Gudlin i zapovjednik Društva Ivan Horvat koji je spomenuo neke aktivnosti:

– Tradicionalno na Veliku subotu vatrogasci su čuvali „Isusov grob“ u crkvi.
– U svibnju su vatrogasci bili prisutni na prvomajskoj budnici, obilježili smo dan zaštitnika vatrogasaca sv. Florijana svetom misom u župnoj crkvi
– Prisustvovali smo u Tijelovskoj procesiji, osiguranje križnog puta po mjestu, prisutni na zlatnoj misi fra Nikole Bašneca
– U sklopu civilnog obrazovanja održana je vatrogasna vježba u dječjem vrtiću „Ružica“ i održana vatrogasna vježba „MEISO-2019“
– Ove godine članovi društva bili su prisutni na vatrogasnom hodočašću hrvatskih vatrogasaca u Mariji Bistrici
– Seniori Društva sudjelovali na raznim vatrogasnim natjecanjima te na natjecanju starim vatrogasnim špricama u Svetoj Mariji
– Mladež i pomladak također sudjelovali na vatrogasnim natjecanjima te osvajali medalje
– Edukacija i predavanje iz prve pomoći
– Osiguranje događaja, speedway utrka, utrci ubrzanja Goričan 2019, otvorenje školsko-sportske dvorane, obilježavanje 101. godišnjice Goričanske republike, ispumpavanje vode po mjestu i podvožnjaku prema GP Goričan
– Sudjelovanje na svim društvenim događanjima u organizaciji Općine Goričan
– Sudjelovanje na manifestacijama Avent u Goričanu i Goričanska republika
– Aktivnosti na gašenjima požara i tehničkim intervencijama
– DVD Goričan je dobio godišnju nagradu Općine Goričan za 2019. godinu.

Između prisutnih uzvanika i gostiju koji su se obratili prisutnima istaknut ćemo neke samo.

Načelnik Općine Goričan Mario Moharić pozdravio je sve prisutne, pohvalio je rad Društva te istaknuo da je Društvo moderno opremljeno te da Općina konstantno svake godine ulaže u opremu koja je potrebna za rad Društva. Tajnik VZMŽ Nikola Besedić, pohvalio je rad Društva, kao i predsjednik VZPO Donji Kraljevec-Goričan Marijan Blažeka.

Predstavnici pobratimskih društava iz Vukosavljevice i Velike Mlake također su se obratili prisutnima i pohvalili rad Društva.

Podijeljena su vatrogasna priznanja, diplome i zahvalnice članovima Društva koji su svojim radom i vatrogasnim stažom u Društvu zaslužili iste.

Za najboljeg vatrogasca DVD-a Goričan u 2019. godini proglašena je Dragica Zlatar.

Tekst i fotografije: Tomislav Gudlin

Ne propustite: