[FOTO] EMA BRAJDIĆ Išla na posao, pisala završni rad, marljivo vježbala i postala zlatna ‘bikinica’

Poslije svakog nastupa vidim koliko zapravo ljude zanima to čime se bavim i to mi je dokaz da ne smijem stati. Samo idem naprijed i napredujem iz dana u dan. Ne želim nikoga razočarati, a najmanje sebe - kazala je 23-godišnja Ema, koja je nedavno postala i Miss fotogeničnosti na izboru za Miss sporta.

Ema Brajdić s ovojenim nagradama na Sport Festu u Zagrebu // Foto: Matej Barišić
Ema Brajdić s ovojenim nagradama na Sport Festu u Zagrebu // Foto: Matej Barišić

Ema Brajdić ne prestaje oduševljavati svojim postignućima.

Ova 23-godišnjakinja iz Slatine, prvostupnica novinarstva, upravo kreće na diplomski studij na koprivničkom Sveučilištu Sjever.

Nedavno je postala i Miss fotogeničnosti na izboru za Miss sporta, primivši nagradu u vrijednosti od 45.000 kuna za diplomski u Visokoj školi za sportski menadžment ASPIRA.

Ema Brajdić na izboru za Miss sporta postala je Miss fotogeničnosti // Foto: Renato Branđolica
Ema Brajdić na izboru za Miss sporta postala je Miss fotogeničnosti // Foto: Renato Branđolica

Ono što je razlikuje od većine drugih je to što uz sve čime se bavi ostvaruje i vrhunske sportske rezultate.

U bikini fitnessu na državnom prvenstvu imala je već srebro u seniorkama i broncu u juniorkama, a sada je na bodybuilding i fitness natjecanju u sklopu Sport Festa, održanom u subotu u Zagrebu, oko vrata stavila i zlato u juniorkama i srebro u seniorkama.

Sport Fest daje dodatnu vrijednost klubovima, savezima, igračima te svima drugima koji su vezani ili jednostavno ne mogu odoljeti sportu. To je sajam koji kombinira strast za sportom, zdravi način života te ujedno informira, educira i zabavlja svoje izlagače i posjetitelje.

– Izašla sam drugi put na binu, a već četvrti pehar je u mojim rukama. Što reći osim da sam ponosna na sebe i svoj uloženi trud u ove dvomjesečne pripreme. Nisam htjela imati prevelika očekivanja jer nikada ne znam kakva će mi biti konkurencija, no znam da je sve došlo po zaslugama. Dala sam sve od sebe i dokazala samoj sebi kako mi se sav trud isplatio. Pripreme su mi bile doista naporne jer imam posao, pisala sam završni rad, učila ga, imala obranu i sve vrijeme slabo sam spavala. A svi koji vježbaju znaju da je odmor, to jest kvalitetan san vrlo bitan za napredak. No, stvarno nisam imala vremena za odmaranja pa sam se prilagodila po poslu i treninzima – istaknula je Ema.

Ujutro je odrađivala kardio (brzi hod) na tašte po 70 minuta te trenirala navečer mišićne skupine plus kardio. Iz dana u dan vidjela je da napreduje i da će joj forma biti puno kvalitetnija nego na državnom natjecanju gdje je postala viceprvakinja u bikini fitnessu.

– To nikada neću zaboraviti jer mi je prvi put bilo da sam izašla na binu. Sve u vezi tog dana neopisivo me veseli. Pripreme jesu naporne, no sam kraj je baš zanimljiv. Idem na profesionalno šminkanje i bojanje cijelog tijela. To je sasvim druga slika dok se pobojaš uljem i bojom dosta tamnijom od vlastite kože. Sve se još bolje i ljepše ističe. Takve stvari mi i jesu motivacija svaki dan u pripremama, a i izvan njih. Pokazala sam se u dobrom svjetlu, a znam da mogu još puno bolje jer trebam skupiti još više samopouzdanja i to će biti ‘to’ – otkrila je Ema.

Najvrednije od svega ipak joj je, kaže, podrška najbližih, njezina obitelj koja vjeruje u nju najviše.

– Tata mi je po drugi put radio bikini puna dva dana, želim da je unikatan, samo za mene. Mama i sestra svojim riječima daju mi uvijek dodatnu snagu i kad mi je najteže, a to su i moji najbolji prijatelji koji me podržavaju u tome što volim. Poslije svakog nastupa vidim koliko zapravo ljude zanima to čime se bavim i to mi je dokaz da ne smijem stati. Samo idem naprijed i napredujem iz dana u dan. Ne želim nikoga razočarati, a najmanje sebe – poručila je ova svestrana 23-godišnjakinja.

Veseli se idućem natjecanju koje je već ovu subotu, 14. listopada, u slovenskim Medvodama.

– Dosad sam nastupala samo u granicama Hrvatske, vrijeme je da pokažem svoj trud i šire. Uzbuđena sam i baš me zanima kako će tamo sve biti pripremljeno te kakvi će biti rezultati. Optimistična sam jer vjerujem u sebe i još imam nekoliko dana za odraditi formu. Poželite mi sreću! – završila je Ema.

Foto: Matej Barišić

Ne propustite:

1 komentar

  1. […] “Organizam mi je iscrpljen, a treba mi energije i snage za diplomski koji kreće za koji dan. On mi je ipak na prvom mjestu uz ovaj prekrasan hobi. Iduće natjecanje bit će na proljeće iduće godine na Prvenstvu Hrvatske. Zadala sam si visoke ciljeve i vjerujem da ću ih i ostvariti. Mogu biti samo bolja, kvalitetnija, čvršća i s većim osmijehom na licu”, završila je Ema, 23-godišnjakinja iz Slatine, studentica na koprivničkom Sveučilištu Sjever. […]