[FOTO] EMOTIVNO DRUŽENJE U GORIČANU Susret 70-godišnjaka, generacije rođene 1949. godine

Dirljivi susret generacije ispunjen je u toplom i srdačnom ozračju, potekle su suze radosnice, vratila su se sjećanja na djetinjstvo, školske dane, mladenačke radosti.

Druženje generacije rođenih 1949. godine u Goričanu // Foto: Kristina Gudlin

U subotu se u župnom parku ispred crkve Sv. Leonarda u Goričanu okupila generacija rođena 1949. godine, “Gorčki 70-godišnjaki”.

Povod okupljanju je susret generacije, odlazak na svetu misu, paljenje svijeća na groblju za sve pokojne iz generacije i zabava.

Na druženju generacije koja je prije 55 godina završila osnovnu školu u Goričanu također su bili prisutni i 70-godišnjaci “Gorčke snehe i zeti”.

Dirljivi susret generacije ispunjen je u toplom i srdačnom ozračju, potekle su suze radosnice, vratila su se sjećanja na djetinjstvo, školske dane, mladenačke radosti.

Svetu misu za sve prisutne, ali i pokojne članove generacije, služio je župnik Josip Drvoderić koji je sve prisutne pozdravio i zaželio im još puno godina života, zdravlja i božjeg blagoslova.

Osluškujući razgovore prisutnih na ovom susretu, zaključio sam da je njihov životni put sličan putu današnjih mladih obitelji.

Jedna gospođa je rekla: “Ja i suprug smo išli raditi u inozemstvo da bi doma sebi i djeci osigurali bolji život, a sada naša djeca s obiteljima odlaze s istim povodom. Svijet se okreće, vrijeme prolazi, a problemi su uvijek isti. Naša generacija se rastepla kak ‘rakova djeca’ po Sloveniji, Austriji, Njemačkoj, Holandiji…“

A kak je bilo negda?

Mi smo generacija vedrog duha, rekli bi “bečka škola-gorčki smjer”, voljeli smo slušati naše Gorčke bandiste, ali i đez sastave, voljeli smo plesati valcere, polke, čardaše, ali i sentiše, a to je bio dio našeg života.

Također na ovoj svetoj misi bili su prisutni iz generacije rođene 1974. godine, koji slave 45 godina života i 30 godina od završetka Osnovne škole u Goričanu.

Druženje uz jelo i ples nastavilo se na graničnom prijelazu Goričan u restoranu Club 114 do jutarnjih sati, a idući susret zakazan je za pet godina.

Foto: Kristina Gudlin

Ne propustite: