[FOTO] ERASMUS+ PROJEKT Učenici OŠ Fran Koncelak Drnje puni dojmova vratili se s Cipra

Učenici i učitelji upoznali su se s njihovim obrazovnim sustavom, kulturom i životom, ne samo Ciprana već i ostalih nacionalnosti, kojih u Cipru ima mnogo. Učenici koji su posjetili The Heritage Private School naučili su mnogo u tjedan dana - najviše o toleranciji jer u školi nije važno odakle si ili koje si nacionalnosti, svi jednako vrijede.

Foto: OŠ Fran Koncelak Drnje

U sklopu Erasmus+ projekta SLAM – STEM Learning Activities & Methods, učenici i učitelji Osnovne škole Fran Koncelak Drnje boravili su sedam dana u Cipru zajedno ostalim partnerskim školama iz Estonije i Grčke. Cilj ovog projekta je popularizacija STEM predmeta.

Pojam STEM dolazi iz engleskog jezika, a zapravo je akronim od početnih slova četiriju područja – science, technology, engineering i mathematics.

Ciparska škola The Heritage Private School nalazi se u najvećem ciparskom gradu Limassolu. To je privatna škola koju pohađa 1000 učenika iz više od 50 zemalja. Škola je kvalitetno opremljena i sadrži puno tehnologije koja se koristi na satu. Od sedmog razreda svaki učenik ima vlastiti tablet i online bilježnice, a svi učenici su međusobno povezani u cloud platformama na internetu.

Učenici nose školske uniforme – djevojčice imaju suknje i košulje, a dječaci hlače, košulje i kravate.

Škola se sastoji od tri zgrade – vrtića, osnovne i srednje škole. Nogometni teren koji imaju odgovara FIFA-inim standardima, a također imaju i košarkaško, odbojkaško i tenisko igralište te zagradu za IT.

U sedam dana boravka tamo, učenici i učitelji upoznali su se s njihovim obrazovnim sustavom, kulturom i životom, ne samo Ciprana već i ostalih nacionalnosti, kojih u Cipru ima mnogo. Učenici koji su posjetili The Heritage Private School naučili su mnogo u tjedan dana – najviše o toleranciji jer u školi nije važno odakle si ili koje si nacionalnosti, svi jednako vrijede.

U sklopu zajedničkog druženja u školi, svaka se država predstavila prezentacijom na engleskom jeziku. Svi učenici i učitelji su prisustvovali školskom mjuziklu “As you wish”, koji se svima svidio.

Djeca su se zbližila sa svojim zamjenskim obiteljima, kod kojih su boravili gotovo tjedan dana.

Ovakva vrsta projekta doprinosi razvoju svakog pojedinca i pruža mu i mogućnosti za budućnost. Cijeli projekt financiran je zahvaljujući sredstvima programa Europske unije Erasmus+.

Foto: Osnovna škola Fran Koncelak Drnje

Ne propustite: