[FOTO] EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI Obilježen je Dan prevencije i sigurnosti, Koprivničanci mogli besplatno registrirati bicikle

Povodom Svjetskog dana Prve pomoći, koji se obilježava 14. rujna, djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica pridružili su se također obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti. Oni

Izvor fotografija: Grad Koprivnica

Koprivničanke i Koprivničanci su imali prilike svoj bicikl registrirati besplatno. Naime, Grad Koprivnica je u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Koprivnica i Postaje prometne policije Koprivnica na temu ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti – “Hodanje i biciklizam”, ponudio građanima mogućnost besplatne registracije bicikla. Tu su priliku brojni biciklisti iskoristili.

Osim toga, policajci su različitim korisnim informacijama i savjetima vezanim uz sigurnost u prometu upoznali vrtićarce koji su u velikom broju sa zanimanjem slušali i pratili prezentirane informacije.

Povodom Svjetskog dana Prve pomoći, koji se obilježava 14. rujna, djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica pridružili su se također obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti. Oni su održali prezentaciju pružanja prve pomoći unesrećenim osobama, a zainteresirani građani mogli su na licu mjesta provjeriti razinu šećera u krvi i izmjeriti tlak.

U ime Grada Koprivnice aktivnosti je na Zrinskom trgu podržala zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž i načelnik Policijske uprave Vjekoslav Štimac sa suradnicima koji je ujedno i predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

    

Izvor i foto: Grad Koprivnica

Ne propustite: