FOTO Evo rezultata prvog kola kros lige Globetka

Pobjedu na duljoj stazi od 7,8 km kod muškaraca je ostvario Tadej Pajter iz Sv. Urbana. U ženskoj konkurenciji prva je ciljem prošla Nina Dobša iz Čakovca. Na kraćoj stazi od 3,6 km u muškoj konkurenciji najbrži je bio Lovro Žbulj iz Čakovca. Iz istog grada je i najbolja kod žena - Karla Dujić.

Foto: Facebook Globetka

U čakovečkoj šumi i popularnom parku održava se kros liga Globetka od 2012. godine, a ovogodišnja šesta sezona započela je posljednje subote u mjesecu siječnju.

Vremenski uvjeti, kao i uvjeti na stazi, mogu se okarakterizirati kao vrlo teški jer je temperatura bila minus pet stupnjeva Celzijevih, dok je podloga za trčanje uglavnom bila prekrivena snijegom i ledom.

U takvim okolnostima postignuti rezultati bii su slabiji od najboljih dostignuća natjecatelja, ali bez obzira na loše vremenske uvjete odaziv je bio i iznad očekivanja.

Naime, nastupilo je 126 trkača, što je bolje od prošlogodišnjeg prosjeka.

Pobjedu na duljoj stazi od 7,8 km kod muškaraca je ostvario Tadej Pajter iz Sv. Urbana, ispred Ivana Ružmana iz Preloga i Filipa Turka iz Čakovca.

U ženskoj konkurenciji prva je ciljem prošla Nina Dobša iz Čakovca, druga je bila Danijela Krobot iz Preloga, a treća Alenka Horvat iz Novog Sela Rok.

Na kraćoj stazi od 3,6 km u muškoj konkurenciji najbrži je bio Lovro Žbulj iz Čakovca, ispred Maria Horvata iz Malog Mihaljevca i Gorana Mihinjača iz Čakovca, dok je kod žena prva bila Karla Dujić iz Čakovca, druga je ciljem prošla Marija Kosi iz Varaždina, a treća Ana Dobša iz Čakovca.

Uvjeti za trčanje u prvom ovogodišnjem kolu nisu bili naklonjeni trkačima, ali je zato raspoloženje ipak bilo na visokoj razini, pogotovo nakon istrčanih dionica uz čaj i kuhano vino.

Iduće, 2. kolo, održat će se u utorak, 7. ožujka, s početkom u 17 sati.

Ne propustite: