[FOTO] FILMSKA POTJERA Razbojništvo i novi napad Roma na policajce

Od trojca su oduzeti predmeti iz kaznenog djela.

Oštećeno policijsko vozilo // Foto: PU međimurska

U subotu iza 22 sata u Macincu, u Glavnoj ulici, nepoznati maskirani trojac je provalio u kuću, no vlasnica se probudila, nakon čega su ju uz prijetnju pištoljem i metalnom predmetom zadržavali u sobi te pretraživali kuću.

Vlasnica je potom uspjela pobjeći, no počinitelji su je sustigli, gurnuli, uslijed čega je pala, dok su oni pobjegli vozilom.

Brzom reakcijom, u koordiniranoj akciji policije, ophodnja Policijske postaje Štrigova je u Železnoj Gori uočila vozilo koje odgovara opisu iz kaznenog djela te je započeta potjera uz zvučne i svjetlosne signale budući da se vozač vozila nije htio zaustaviti.

U Šenkovcu je drugo službeno vozilo blokiralo cestu uz zvučne i svjetlosne signale, no vozač se nije zaustavio već je namjerno udario u to službeno vozilo i udaljio se cestom prema Murskom Središću.

U daljnjoj potjeri je vozač vozila skrenuo na poljski put u blizini Murskog Središća te opet namjerno udario u isti službeni automobil, da bi nakon toga bio zastavljen, nakon čega su tri osobe iz vozila uz uporabu sredstava prisile uhićene.

Utvrđeno je da se radi o 19-godišnjaku s područja Murskog Središća i dva maloljetnika iz Međimurske županije.

Žena je u događaju lakše ozlijeđena, dok policijski službenici u događaju nisu ozlijeđeni.

Od trojca su oduzeti predmeti iz kaznenog djela. Riječ je o pripadnicima romske nacionalne manjine.

“Dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da je trojac počinio kazneno djelo razbojništva, a maloljetnik i dva kaznena djela prisile prema službenoj osobi, kao i oštećenje tuđe stvari te su podnesene kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku, nakon čega su sva trojica u nedjelju predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Foto: PU međimurska

Ne propustite: