[FOTO] FLANKING – OPASAN TREND ILI? Pokazivanje golih gležnjeva u zimi zahvatio i mlade sa sjevera!

Flanking - mješavina engleskih pojmova "flashing" (pokazivati) i "ankle" (gležanj)

Goli gležnjevi na Međimurkama Goli gležnjevi na mladim Međimurkama // Foto: Zlatko Vrzan (Međimurske novine)

Svejedno pada li kiša ili sije sunce, je li ugodno toplo ili hladno da bi i pingvini drhtali, kod modnog trenda zvanog „flanking“ važno je pokazati gole gležnjeve. Hm, zar to nije opasno po zdravlje u ove hladne dane?

Vrlo često možemo vidjeti pristalice ovog modnog trenda kako hodaju ogoljenih gležnjeva po ne baš previše toplom vremenu – pa čak i neugodnoj hladnoći. Brrr, naježili smo se od same pomisli na hladna maglovita jutra – šal je oko vrata, kapa na glavi, vesta i jakna, ali nešto malo kraće hlače, tenisice i goli gležnjevi! Ovaj novi modni fenomen zove se „flanking“ – to je mješavina engleskih pojmova „flashing“ (pokazivati) i „ankle“ (gležanj), piše miss7.24sata.hr.

Upravo ovaj trend zahvatio je i mlade Međimurce, ali i druge na sjeveru Hrvatske, uglavnom srednjoškolke koje su odlučile pokazati svoje gole gležnjeve, iako su vani ozbiljne zimske temperature.

U šetnji gradom ekipa Međimurskih novina pitala je mlade djevojke zašto je ovaj trend popularan, te kako to da su se odlučile za gole gležnjeve usred zime, ali konkretan odgovor nisu dobili. Većina je samo odgovorila da tako svi nose, pa i one.

Foto: Zlatko Vrzan

Ne propustite: