[FOTO] GRAĐANSKI ODGOJ Pogledajte kako je bilo na smotri najboljih učeničkih projekata

Sudionici Smotre naknadno će primiti obavijest Državnog povjerenstva te saznati tko je svojim projektom zaslužio biti dio državne smotre.

Foto: Međimurska županija

Uz domaćinstvo Srednje škole Čakovec te suorganizaciju Gospodarske škole i 3. Osnovne škole Čakovec, održana je 4. međužupanijska, ujedno 6. županijska smotra projekata iz područja građanskog odgoja i obrazovanja Međimurske i Varaždinske županije za osnovne i srednje škole. Ideja je zamišljena da učenici svojim projektima djeluju na poboljšanje zajednice u kojoj žive, ukazuju na probleme te se posvete pronalasku rješenja.

Ove su godine učenici sa svojim mentorima uočili i istraživali 19 takvih projekata u lokalnoj zajednici, od čega devet u predmetnoj nastavi, osam u razrednoj nastavi te dva u konkurenciji srednjih škola. Na ovogodišnjoj smotri osim domaćina i suorganizatora predstavile su se škole iz Štrigove, Kuršanca, Hodošana, Ivanovca, Belice, Preloga, Svete Marije te Donje Dubrave, dok su Varaždinsku županiju predstavljali učenici iz 3. i 6. Osnovne škole Varaždin, kao i osnovne škole iz Ivanca i Petrijanca.

– Ovdje zaista imamo puno projekata te moram primijetiti da su nekada državne smotre izgledale kao vaša međužupanijska, a imali smo čak i manje projekata. Ove godine se nadamo da će biti 60 do 80 projekata na državnoj razini, gdje Međimurci i Varaždinci uvijek pridonose barem s jednom petinom – rekao je Tomislav Ogrinšak, viši savjetnik za građanski odgoj u Agenciji za odgoj i obrazovanje.

U prigodnom programu svečanosti predstavili su se učenici Marcela Mesarić iz Gospodarske škole i Matija Levačić iz 3. OŠ Čakovec kao voditelji programa, zatim zbor Srednje škole Čakovec, učenici 2. A razreda 3. OŠ koji su izveli scensku igru, Silvio Vlah i Nikolina Jurović iz Gospodarske škole, zbor Gospodarske škole, zbor 3. OŠ, a kao gošće nastupale su članice Ženske vokalne skupine Stridonne.

Sudionici Smotre naknadno će primiti obavijest Državnog povjerenstva te saznati tko je svojim projektom zaslužio biti dio državne smotre.

Ne propustite: