[FOTO] HITRE DRAPE Trčanje je ‘in’: Ova ekipa vrlo je uporna i puna sportskog duha

Škola trčanja za odrasle koju organizira Atletski klub Koprivnica pokazala se kao pun pogodak jer budi velik interes djevojaka, a po novom i momaka. Dobar trening odradili su i na Petrovo trčanjem od Koprivnice do Peteranca...

Hitre drape u Peterancu // Foto: Luka Krušec
Hitre drape u Peterancu // Foto: Luka Krušec

Atletski klub Koprivnica u travnju prošle godine pokrenuo je Školu trčanja za odrasle pod vodstvom Marije Vladušić. S treninzima je započelo 20 polaznica, od kojih je kroz mjesec dana ostalo 10-ak najupornijih.

“Prvo natjecanje uslijedilo je kroz nepuna dva mjeseca, u Karlovcu na 2,5 kilometra, iza kojeg su naše polaznice bile iznenađene same sa sobom i nisu mogle vjerovati da su uspjele istrčati svoju prvu utrku, s obzirom na to da se nikada nisu bavile sportom. Tako je i u tom ushićenju došlo do spontanog naziva ‘Hitre drape’ (hitre-brze, drape-pileće nožice, op.a.). Polaznice škole trčanja nastavile su marljivo trenirati triput tjedno i tako su uslijedile utrka za utrkom sa sve većom kilometražom. Nakon istrčanih 10 kilometara u 2017. godini, apetiti su se povećali te su se djevojke okušale i na polumaratonu koji su uspješno istrčale u Fužinama”, istaknula je Sonja Rušak iz Atletskog kluba Koprivnica.

Pretpostavljate što slijedi iza polumaratona? Naravno, maraton.

Početkom svibnja bio je ponovno upis u Školu trčanja za odrasle te se isto prijavilo oko 20-ak polaznica koje su pojačala i dva momka.

Sada, nakon dva mjeseca, ostalo ih je 15-ak od kojih je njih sedam (Ksenija, Veronika, Marina, Katarina, Ena, Tamara, Anita) imalo svoju prvu neformalnu utrku jučer, na Petrovo, s ‘Hitrim drapama’ (Ester, Ivana, Mirjana, Martina, Sonja) sa startom kod koprivničkog stadiona i ciljem na igralištu u Peterancu. Sve djevojke su fantastično istrčale 5300 metara.

Ekipa je za Peteranec startala s koprivničkog stadiona // Foto: Facebook
Ekipa je za Peteranec startala s koprivničkog stadiona // Foto: Facebook
I okrijepa nakon uspješno odrađenog treninga // Foto: Facebook
I okrijepa nakon uspješno odrađenog treninga // Foto: Facebook

“Svaka im čast, bile su odlične. Vrlo su uporne i pune sportskog duha. Neke od njih će se u nedjelju okušati i na svojoj prvoj službenoj utrci i to na Trakošćanu na 5000 metara, dok će također u nedjelju ‘Hitre drape’ nastupati na Prvenstvu Hrvatske za veterane i veteranke”, otkrila je S. Rušak.

Dodala je kako svi polaznici škole trčanja za odrasle treniraju tri puta tjedno, i to ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom od 20 do 21 sat na koprivničkom Gradskom stadionu pod vodstvom Marije Vladušić pa svi koji su zainteresirani da im se pridruže, dobro su došli.

Ne propustite: