[FOTO] HRVATSKA SPIN LIGA Kuzmić sedmi, Hanžeković deveti nakon šest kola

Zadnja dva kola lige održavaju se polovicom lipnja na novoj vodi, rijeci Butižnici kod Knina, a do tada slijede reprezentativne obveze na svjetskom prvenstvu od 1. do 4. lipnja u Italiji.

Foto: Mirko Hanžeković
Foto: Mirko Hanžeković

Na rijeci Dobri u Hreljinu kod Ogulina 13. i 14. svibnja održano je peto i šesto kolo Prvenstva Hrvatske spin lige (ribolov pastrva s obale umjetnim mamcima). U ligi sudjeluje 17 natjecatelja iz svih djelova Hrvatske, od juga iz ŠRD Cetine do sjevera iz Međimurja ŠRD Klen Sveta Marija.

Rijeka Dobra na području Hreljina spade u nabrži i najdivlji dio Dobre kojim gospodari SRD Ogulin i kao takav u potpunosti odgovara zahtjevima lige, a ujedno je i atraktivna voda za ribolov s mnogo prirodne ribe, posebno potočne pastrve. Osim prirodne ribe, staza je dodatno poribljena sa stotinjak kilograma pastrve.

Ribolov je bio iznimno dobar. Ukupno je nakon dva dana natjecanja u trajanju po četiri puta po 45 minuta ulovljeno 470 riba, a vremenski uvjeti bili su gotovo idealni, uz malo povišeni vodostaj rijeke Dobre u šestom kolu zbog kiše koja je padala tijekom noći.

U petom kolu lige najbolje se snašao natjecatelj iz ŠRD Mrežnica Duga Rese Ivan Pešut, koji je kroz četiri runde skupio samo 19 negativnih bodova i ulovom od 25 pastrva. Drugo mjesto osvojio je Mario Matijašić iz ŠRD Ogulin s 23,5 negativna boda i treći Danijel Kraljić iz ŠRD Klen Sveta Marija s istim brojem bodova i ulova, no presudila je zadnja runda u kojoj je Matijašić imao veći broj ulovljenih riba. Uz raširenost pastrva po cijeloj stazi, ulova je bilo na svim pozicijama te je tako ukupno ulovljeno 211 pastrva, dok je najbolji natjecatelj u prvoj rundi imao 19 riba.

U šestom kolu lige ribolov je bio još bolji. Kiša koja je padala tijekom noći lagano je zamutila vodi i podigla vodostaj, što je utjecalo i na ribu koja jednostavno nije migrirala, već se zadržala na kompletnoj stazi podjednako. Ulovljeno je nevjerojatnih 260 pastrva, a najbolji je bio Mijo Boras iz ŠRD peščenica Zagreb koji se odlično snašao i ulovio 31 pastrvu. Drugo mjesto osvojio je Nikola Špoljar iz ŠRD TPK Zagreb s 23 ulovljene ribe, dok je treći bio Anto Mrkonja izŠRD Krka Knin s 19 ulovljenih pastrva.

Nakon šestog kola natjecanja u vodstvu lige je Mijo Boras iz ŠRD Peščenice Zagreb s 23 boda. Drugo mjesto drži Mario Matijašić iz ŠRD Ogulin s 25 bodova, a treći je Boris Šiljeg iz ŠRD Krka iz Knina s 30 bodova.

Odlično sedmo mjesto nakon šestog kola natjecanja drži Hrvoje Kuzmić iz ŠRK Šoderica Koprivnica s 48 bodova, dok je drugi natjecatelj ŠRD Šoderica Mirko Hanžeković s 53 boda na devetom mjestu.

Domaćin natjecanja petog i šestog kola lige bio je ŠRD Ogulin čiji su članovi izvrsno pripremili i organizirali natjecanje, dok je glavni sudac bio Dražen Stipetić iz Ogulina, inače predsjednik sudačkog povjerenstva Hrvatskog sportsko ribolovnog saveza.

Zadnja dva kola lige održavaju se polovicom lipnja na novoj vodi, rijeci Butižnici kod Knina, a do tada slijede reprezentativne obveze na svjetskom prvenstvu od 1. do 4. lipnja u Italiji.

Ne propustite: