[FOTO] HUMANITARNA AKCIJA Veterani Dinama, Hajduka i reprezentacije u Nedelišću igrali za pomoć djeci s autizmom

Župan Međimurske županije Matija Posavec iskazao je oduševljenje organizacijom turnira, ali i zadovoljstvo ovakvim sportskim humanitarnim događajem koja je jedna velika topla ljudska priče. „Hvala svima koji su se odazvali te svima koji ste svojim donacijama pokazali svoje veliko srce“.

Foto: Dario Glavina

U večernjim satima u srijedu, 18. travnja, hrvatski i slovenski nogometaši, vjerni navijači i gromoglasno navijanje označili su humanitarni sportski spektakl u Atonu. Gledatelji su imali priliku vidjeti veterane Dinama, Hajduka i Hrvatske, te reprezentaciju liječnika Hrvatske i Slovenije.

U organizaciji Udruge „Pogled“ i Nacionalnog gimnastičkog centra Aton, pod pokroviteljstvom Međimurske županije, Općine Nedelišće, Međimurskog nogometnog saveza i HNS-a, ova akcija je organizirana u svrhu financiranja individualnih terapija za djecu s poremećajem iz spektra autizma, te za izgradnju manjeg vanjskog dječjeg igrališta u Nedelišću.

Događaju su prisustvovali i župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnik Općine Nedelišće Darko Dania, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Mato Kljaić i član izvršnog odbora HNS-a Davor Ivić. Kao iznenađenje, utakmice je pratio i poznati hrvatski pjevač Marko Perković Thompson, koji je također dao svoj doprinos ovoj humanitarnoj akciji.

Načelnik Općine Nedelišće Darko Dania prisutnima je poželio dobrodošlicu te zahvalio svima koji su podržali ovu plemenitu sportsku priču.

Predsjednik Udruge Pogled Dalibor Kuhta, zahvalio je svima koji su dali svoju podršku i koji kontinuirano pomažu u radu same Udruge kako bi se olakšao svakodnevni rad djelatnika i korisnika. „Za današnji centralni događaj prodano je više od 400 karata, a sama akcija nastavit će se i u narednim danima, zaključno sa 30. travnjem. Hvala svima koji su dio naše priče“, rekao je Kuhta.

Župan Međimurske županije Matija Posavec iskazao je oduševljenje organizacijom turnira, ali i zadovoljstvo ovakvim sportskim humanitarnim događajem koja je jedna velika topla ljudska priče. „Hvala svima koji su se odazvali te svima koji ste svojim donacijama pokazali svoje veliko srce“.

Gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač također je podržao događaj te poželio mnogo sreće i fair -playa na samom terenu.

Između utakmica i poluvremena, gledatelje su animirale mažoretkinje Nedelišća i Čakovca, plesna skupina Vivona i cheerleadersice Livi. Isto tako, gledatelji su mogli osvojiti vrijedne nagrade: potpisane dresove hrvatskih nogometnih klubova i reprezentacije, kao i nogometne lopte.

Prva utakmica koja se igrala bio je susjedski derbi između liječnika Hrvatske i Slovenije u kojoj su više spretnosti i vještine pokazali domaćini i pobijedili rezultatom 3:0.

Nakon uvodne utakmice, uslijedio je vječiti derbi između sjevera i juga: veterani Dinama i Hajduka. Pobjedu je odnio zagrebački Dinamo rezultatom 2:0.

Sljedeća utakmica je bila između Hrvatske veteranske reprezentacije i veterana Splitskog Hajduka. Reprezentativci su bili bolja ekipa i pobijedili 2:0.

Posljednja utakmica dana bila je između Hrvatske veteranske reprezentacije i veterana Dinama, a tek na samom kraju utakmice, u posljednjoj minuti, veterani Hrvatske reprezentacije postigli su gol i tako odnijeli minimalnu pobjedu nad veteranima Dinama rezultatom 1:0.

Iako je rezultat u ovim utakmicama bio sporedna stvar, svi igrači su pokazali svoju znanje, borbenost i želju za pobjedom i tako pridonijeli atraktivnom nogometu.

Ova humanitarna sportska akcija još je jednom pokazala da su Međimurci velikog srca i uvijek spremni pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Do sada je ovom akcijom prikupljeno gotovo 40.000,00 kn. Akcija prikupljanja sredstva traje do kraja mjeseca travnja, a za ovu prigodu otvoren je i zasebni račun za donacije pod nazivom: Udruga Pogled – “Malim nogometom za veliki osmijeh”, IBAN: HR6223400091510916412 koji će biti otvoren do 30. travnja 2018. Ovim putem organizatori se zahvaljuju pokroviteljima, donatorima i svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos ovoj akciji, a uvjereni su da ovo zasigurno neće biti i posljednja.

Ne propustite: