[FOTO] HUMANITARNA VOŽNJA OD BEČA DO KOPRIVNICE Rotorovci tri dana biciklirali da bi pomogli bolnici i Podravskom suncu

Davor Karas, Damir Podoreški, Damir Kukec, Marko Vajdić, Siniša Herman i Hrvoje Tisaj članovi su BK Rotora koji su odradili ovu humanitarnu vožnju.

Foto: Facebook

Biciklistički klub ROTOR iz Koprivnice organizirao je humanitarnu vožnju pod nazivom “Vienna – Koprivnica cycling from the heart”, a povod utrke bio je nesretni slučaj članice BK Rotor Tanje Tisaj koja se pri padu s bicikla teško ozlijedila te se nalazi u komi na odjelu intenzivne njega u koprivničkoj bolnici.

Vožnja je krenula u četvrtak iz Beča, preko Bratislave u Slovačkoj i Balatona u Mađarskoj završila je danas, u subotu, poslijepodne u Koprivnici. Riječ je o dionici od oko 430 kilometara.

Prvog dana vozila se ruta Bratislava – Gyor, drugi dan nastavio se put do Balatona, a danas se ostatak vozio do Koprivnice.

Novčana sredstva koja su se prikupljala namijenjena su kupnji opreme za Opću bolnicu Dr. Tomislav Bardek i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju “Podravsko
sunce”.

– Vožnja je organizirana s kolegama iz Austrije, a voze i dva vozača iz Italije te jedan iz Engleske. S kolegama iz Austrije skupili smo 20.000 kuna koje ćemo donirati za opću bolnicu Koprivnica (poseban ležaj za nepokretne osobe) i Podravsko sunce (trenirke, foto aparat…). Ujedno ovo je bilo i spajanje gospodarstvenika Beča i Koprivnice te njihovih obitelji koje dolaze po prvi puta u Koprivnicu gdje će i noćiti – kazao je Hrvoje Tisaj, Tanjin suprug.

Davor Karas, Damir Podoreški, Damir Kukec, Marko Vajdić, Siniša Herman i Hrvoje Tisaj članovi su BK Rotora koji su odradili ovu humanitarnu vožnju.

Na koprivničkom Zrinskom trgu osim gradonačelnika Mišela Jakšića dočekali su ih i brojni prijatelji, sugrađani i obitelji.

Bravo dečki!

Foto: Facebook Hrvoje Tisaj