[FOTO] I KOPRIVNIČANCI SUDJELUJU Žuti cvjetovi na Zrinskom trgu kao podrška za borbu protiv raka dojke

Koprivnička Udruga žena s bolestima dojke "Nada" i Liga protiv raka Koprivničko – križevačke županije, već tradicionalno 23. put organizirali su prodaju narcisa.

Obilježavanje Dana narcisa na koprivničkom trgu // Foto: Grad Koprivnica

Žuti cvjetovi narcisa su danas, u subotu, preplavili glavni koprivnički Zrinski trg.

Koprivnička Udruga žena s bolestima dojke “Nada” i Liga protiv raka Koprivničko – križevačke županije već tradicionalno 23. put organizirali su prodaju narcisa.

Ove godine prodano je 6000 narcisa.

“Brojke kazuju da na državnoj razini godišnje oboli oko 2500 žena, dok nažalost borbu izgubi oko njih 1000. Što se tiče podataka za broj oboljelih žena u našoj županiji i samome Gradu, oni ne postoje, ali se procjenjuje da se brojka kreće oko 70”, naglasila je Željka Zetović, predsjednica Udruge žena s bolestima dojke “Nada”.

Osim prodaje narcisa, također su se dijelili su se promotivni materijali i uputstva o samopregledu i savjeti u cilju ranog otkrivanja raka dojke.

Mnogobrojni građani podržali su akciju, a uz njih su se ovoj akciji pridružili i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, zamjenice gradonačelnika Melita Samoborec i Ksenija Ostriž, predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec i zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan.

Foto: Grad Koprivnica

Ne propustite: