[FOTO] JOŠ JEDAN ŠPORTKO Čakovečki mališani subotu proveli biciklirajući Perivojem Zrinskih

Glavni cilj serijala je animirati i uključiti što veći broj djece predškolskog uzrasta i njihove roditelje u sportske aktivnosti.

Foto: Tomica Jakopec

Za razliku od prošlih godina, kada su zbog vremenskih uvjeta neke od planiranih aktivnosti u serijalu Športko morale biti odgođene na rezervne datume, u 2018. vrijeme idealno služi brojne sudionike programa koji je namijenjen djeci vrtićke dobi.

Izuzetak nije bila ni subota, 28. travnja, i šesta postaja u ovogodišnjem izdanju serijala Športko koja je bila posvećena vožnji bicikala. Športko biciklijada tradicionalno okuplja veliki broj djece, a na startu kružne staze u čakovečkom Perivoju Zrinski pojavilo se njih 200.

Prvi su jedan krug oko čakovečkog Starog grada provozali najmlađi kojima za vožnju treba pomoć dodatnih kotača, nogu ili roditelja. Kasnije su Športko krug odvezli oni stariji, koji su naučili pedalirati. Za sigurnost vožnje kroz Perivoj Zrinski brinuli su se volonteri pa je sve proteklo u najboljem redu.

Organizaciju, ali i ideju cjelokupnog serijala Športko, koji je između ostalog proglašen i najbolje osmišljenim dječjim programom u Hrvatskoj, pohvalila je i Tajana Borlinić. Ponosna majki tri djevojčice ističe kako su se jako dobro zabavile.

– Bilo nam je prekrasno. Na biciklijadu smo stigle u punoj spremi, od bicikla, kaciga pa do osvježenja. Curama je i priprema za dolazak na Športko svojevrsna avantura pa smo uživale u vremenu i prije same vožnje – rekla je.

Dodala je kako organizator, Udruga za sport djece i mladeži iz Čakovca uvijek sve odlično pripremi. Glavni cilj serijala je animirati i uključiti što veći broj djece predškolskog uzrasta i njihove roditelje u sportske aktivnosti.

Ovogodišnja biciklijada bila je i dio projekta Živjeti zdravo, odnosno aktivnosti „Volonteri u parku“. Osim vožnje biciklom, vrtićarci su već isprobali tenis, loptačke sportove, atletiku, gimnastiku i plivanje, a za kraj će zajedno sa svojim roditeljima trčati kros „Mama, tata trčimo zajedno“.

Po završetku serijala mladi sportaši će na završnom druženju dobiti medalje i priznanja. Sva djeca po svakoj disciplini (svake subote) dobe jednu naljepnicu. Mališani koji skupe 6 ili 7 naljepnica na završnom druženju dobit će zlatnu medalju, djeca koja skupe 4 ili 5 naljepnica osvajaju srebrnu, a djeca koja skupe 3 naljepnice oko vrata će primiti brončanu medalju. Pokrovitelj serijala je Grad Čakovec.

Foto: Tomica Jakopec

Ne propustite: