[FOTO] KAD SE MALE RUKE SLOŽE Pogledajte tko je sve sudjelovao na uređenju okoliša Osnovne škole Braće Radić

Zahvaljujući vrijednim rukama, u 22 žardinjere posađeno je 90 cvjetnih sadnica različitih vrsta - od lavande, ivančica, saksifraga do klinčića koje je poklonio vrtni centar Agrokuća iz Koprivnice.

Foto: Komunalac Koprivnica

Okoliš Osnovne škole Braće Radić u utorak su zajednički uredili djelatnici Komunalca, učenici 4. d razreda i korisnici Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica.

Zahvaljujući vrijednim rukama, u 22 žardinjere posađeno je 90 cvjetnih sadnica različitih vrsta – od lavande, ivančica, saksifraga do klinčića koje je poklonio vrtni centar Agrokuća iz Koprivnice.

Kako bi biljkama osigurale zdrav i dug život, Komunalac je prilikom sadnje nahranio biljke DomKom, kompostom I klase. Uz samo nekoliko kratkih uputa od strane djelatnika Komunalca, školarci su naučili kako saditi cvijeće i kako čuvati biljke.

Ovom kreativnom edukacijom željela se skrenuti pozornost na važnost ekologije, sigurniju i zdraviju budućnost sredine u kojoj živimo i očuvanje okoliša, na najbolji način – kroz rad s mladima, poručili su na internetskim stranicama Komunalca.

Foto: Komunalac Koprivnica

Ne propustite: